ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2014 18:36:10

K informacím získaným z ČT a omluva redaktoru Čechovi

K informacím získaným z ČT a omluva redaktoru Čechovi

Omlouváme se panu redaktoru Čechovi z České televize za záměnu jeho osoby. Pan redaktor Čech nemá se společností Median žádnou vazbu.

Dne 5.10.2014 jsme v Parlamentních listech  v rubrice Politici voličům  zveřejnili článek Restart 2014 podává protest k Radě ČT . Součástí kritiky výstupů předvolebního  průzkumu veřejného mínění  objednaného a zveřejněného veřejnoprávní ČT jsme nepravdivě uvedli do vztahu majitele autorské společnosti pana Mg.Přemysla Čecha a redaktora ČT pana PhDr Přemysla Čecha s poukazem na možný střet zájmů. Pro další zjištění postupu a skutečností jsme se obrátili na ČT s žádostí o poskytnutí písemné informace podle zákona 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím. Jak jsme na facebooku uváděli, až do odpovědi ČT jsme se dalšího komentáře zdržovali.  Nyní jsme obdrželi dvě písemná oznámení, v nichž ČT i pan redaktor PhDr Přemysl Čech potvrzují chybu našeho názoru resp.prezentace  osoby jednatele společnosti MEDIAN s.r.o.  Přemysla Čecha jako zaměstnance ČT s tím, že se nejedná o jednu a tutéž osobu ani o osoby v příbuzenském vztahu. Tímto se oběma pánům P.Čechům omlouváme . Povrchně zpracovaný názor vycházel ze shody jmen,  pražských bydlišť a podobného  věku, bohužel jsme dál v lustraci  osob nepokačovali.

Musíme však také konstatovat, že jádrem zprávy bylo podezření na manipulaci veřejného mínění v podstatě posledním předvolebním průzkumem a jeho výsledky, které byly ve viditelném rozporu s dosavadními průzkumy a v konextu toho způsob výběru dodavatele půzkumu. Obdržená odpověď veřejnoprávní televize  však nenaplňuje povinnost řádné odpovědi dle výše uvedeného zákona, mlží v otázce způsobu zadání a výběru dodavatele veřejné zakázky, tedy postupu podle zákona o veřejných zakázkách. V tomto ohledu nebyla tedy naše podezření vyvrácena. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama