Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2014 9:35:48

České děti musíme z Norska dostat zpátky do vlasti

České děti musíme z Norska dostat zpátky do vlasti

Ptáte se mě pořád na případ dvou českých dětí v Norsku, jak to pokračuje. Popravdě pomalu. Ale nikdo jsme nečekali, že zapojení europoslanců ten případ nějak rychle posune dopředu...musíme věřit ve vítězství, aby vítězství uvěřilo v nás.

 Pasivita našeho ministerstva zahraničí a spravedlnosti v záležitosti dětí Michalákových mě velmi mrzí. Laxní přístup navíc vrhá špatný stín na celou Českou republiku, která budí dojem, že ji nezajímají problémy vlastních občanů. 
Snažím se proto ve spolupráci s ostatními českými europoslanci udělat vše, co je v mých možnostech. Uspořádali jsme sbírku na právníka v Norsku a podařilo se nám získat podporu také na Slovensku a v Polsku, kde měli tamní občané podobné problémy. Hodně důležité také je, že máme přislíbenou podporu od europoslanců napříč státy i frakcemi. 
Dobrou zprávou také je, že se do celé věci vložila i paní eurokomisařka Věra Jourová, která má na starosti mj. oblast spravedlnosti a nyní hledá kroky, jak právně pomoci zmíněné mamince se dostat k dětem. Jedná se o kolektivní práce několika různých orgánů a vyjednávání s norskými úřady nebude jednoduché. Doufám ale, že naše úsilí bude nakonec úspěšné.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama