ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2014 17:24:28

U Hudlic na Berounsku do jara vyroste nová rozhledna

U Hudlic na Berounsku do jara vyroste nová rozhledna

Nová rozhledna na Krušné Hoře u obce Hudlice na Berounsku by měla nalákat více turistů do regionu.

„Kraj v okolí Berouna je velmi malebný a návštěvníci tady najdou celou řadu zajímavostí. Například u nás v Hudlicích mohou navštívit Památník Josefa Jungmanna, zdejšího rodáka. Novou rozhlednu navrhl architekt Martin Rajniš,“ řekl starosta Hudlic a radní Středočeského kraje pro majetek Pavel Hubený.

Slavnostního poklepání na základní kámen nové rozhledny zvané Máminka, které se konalo v pátek 28. listopadu 2014, se dále zúčastnili krajští radní Jiří Peřina a Zdeněk Štefek či starostové sousedních obcí Nový Jáchymov a Otročiněves. „Hudlicko je oblast zajímavá nejen kvůli přírodním krásám, ale i po stránce kulturní. Vítám proto každou možnost pro další zatraktivnění této lokality,“ řekl radní pro kulturu a památkovou péči Středočeského kraje Zdeněk Štefek.

Výstavba rozhledny na Krušné Hoře u Hudlic bude stát přibližně 6,8 milionu korun. Z toho asi 1,4 milionu zaplatí obec Hudlice, zbytek peněz půjde z evropských fondů. První turisté by se mohli z rozhledny podívat do kraje příští rok na jaře. Součástí projektu bude i nová naučná stezka, která propojí rozhlednu a Památník Josefa Jungmanna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama