ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2014 10:23:55

Kraj hledá zhotovitele dostavby skanzenu v Přerově nad Labem

Kraj hledá zhotovitele dostavby skanzenu v Přerově nad Labem

Středočeský kraj vyhlásil veřejnou zakázku na dostavbu Polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem.

 „Muzeum se rozšíří o pět nových objektů lidové architektury z oblasti středního Polabí. Součástí zakázky jsou i další úpravy celého areálu,“ popsal hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Ve skanzenu, na jehož dostavbu půjdou peníze z evropských fondů, by měla nově stát kopie funkční kovárny z Jíkve, kopie kapličky z přerovské návsi, památkově chráněná chalupa s podsíní z Oskořínku, zrekonstruovaná pilířová stodola a celoroubená stodola. Postaveny budou ještě drobné objekty jako hnojiště, sušárna ovoce, vahadlová studna, chlívky, kůlny, včelín, vnitřní oplocení vymezujících dvory usedlostí, dále terénní úpravy kolem objektů, kamenné či cihlové zápraží, úpravy trávníků včetně přístupových komunikací k novým objektům a opravy stávajících v duchu bezbariérových přístupů v rámci celého areálu.

„Součástí projektu jsou i nové vitríny a informační panely. Počítá se též s modernizací způsobu nasvícení. Ke zvýšení atraktivnosti skanzenu přispěje i interaktivní zvukový a obrazový panel s návaznou mobilní aplikací - průvodcem a webem skanzenu. V rámci areálu vznikne vnitřní informační navigační systém pro návštěvníky,“ doplnil radní pro kulturu Zdeněk Štefek.

V areálu muzea tak vznikne modelová polabská náves s prezentací bohatých národopisných sbírek. Vzniknou prostory vhodné pro předvádění lidových řemesel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama