ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2014 11:42:22

Krajští silničáři dnešní kalamitní situaci zvládají bez větších potíží

Krajští silničáři dnešní kalamitní situaci zvládají bez větších potíží

První letošní silnější projev zimního počasí zvládá Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje bez větších potíží.

Všechny silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Pouze silnice č. II/113 mezi Mukařovem a Doubravčicemi na Kolínsku byla kvůli pádu několika vzrostlých stromů dopoledne přechodně uzavřena.

„Řidiči si musí uvědomit, že svou jízdu musí přizpůsobit stavu vozovky. Silničáři nemůžou být vždy na všech místech a následky kalamity odstraňují postupně,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Přes Středočeský kraj v noci na dnešek přecházela fronta s deštěm nebo dešťovými přeháňkami, které postupně od půlnoci přecházely ve sněžení. Teplota se v průběhu noci pohybovala mezi -2°C až 0°C. Už v noci na Benešovsku jezdilo 12 sypačů, na Kladensku 27, Kutnohorsku 40 a v Mnichově Hradišti 20 sypačů.

Nyní je teplota vzduchu lehce pod bodem mrazu a při stejném vývoji počasí se v brzkých hodinách začne objevovat námraza na mostech. Silničáři proto nadále nabádají řidiče k zvýšené opatrnosti. Podle předpovědi počasí byla výstraha meteorologů prodloužena do středečního odpoledne.

Středočeská správa a údržba silnic zajišťuje a koordinuje zimní údržbu silnic I., II a III. třídy. Zimní období je podle zákona stanoveno od 1. listopadu do 31. března, kdy dispečink bude nepřetržitě sledovat sjízdnost silnic a vývoj počasí a vysílat do terénu údržbová vozidla. K dispozici má na letošní zimu celkem 253 sypačů s radlicí, 161 traktorů se závěsnou radlicí a 12 sněhových fréz. Pro kalamitu je sjednána pomoc u zemědělců, stavebních firem a živnostníků, kteří mají nakladače a traktory s radlicí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama