ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2014 16:09:08

Říčanské gymnázium se zateplí, kraj přispěje přes 11 milionů Kč

Říčanské gymnázium se zateplí, kraj přispěje přes 11 milionů Kč

Budova Gymnázia Říčany se dočká zateplení.

Středočeský kraj na výměnu oken, zateplení fasády a půdy přispěje přes 11 milionů korun. Celkové náklady na zateplení školy se vyšplhaly na více než 20 milionů korun, což je o 5,4 milionu Kč více než se původně odhadovalo.

 „Již slíbená dotace z evropských peněz ve výši přes 9 milionů Kč je neměnná, kraj se tedy rozhodl k dofinancování navýšené částky ze svého rozpočtu. Nehledě na to, že podklady pro definitivní rozhodnutí o poskytnutí dotace ze Státního fondu životního prostředí, který finance z EU spravuje, je nutné dodat do poloviny ledna příštího roku,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád.

Všechny změny v prováděcím projektu oproti původnímu, na základě kterého dostalo Gymnázium Říčany dotaci na zateplení, musí ještě posoudit energetický auditor, který spočítá nové hodnoty. „Jde o to, zda se nezhorší parametry, zejména prostup tepla a celkové úspory. Všechny změny v projektu musí být popsány a zdůvodněny a odsouhlaseny fondem životního prostředí a pak bude možné projekt dokončit,“ dodal náměstek Marek Semerád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama