Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2014 20:14:15

Zápisky z Číny

Zápisky z Číny

Doktor Luan z Mezinárodního oddělení Komunistické strany Číny nás informoval o rozšiřující se korupci.

Během vlády prezidenta Chu Ťin-tchaa v období 2002 až 2012 bylo vyšetřováno 90 ministrů pro úplatky. V období 2012 až 2014 za Si Ťin-pchinga jich bylo vyšetřováno 56, to znamená, že se antikorupční boj zintenzívnil až třikrát. Vyšetřování realizuje Inspekční komise Ústředního výboru Komunistické strany. V současné době je vyslýcháno asi deset tisíc úředníků.

Není výjimkou, když mladí úředníci mají doma 200 000 000 RMB v hotovosti, což činí asi tři čtvrtě miliardy korun. Problém korupce přináší radikální zhoršení sociálních vztahů, neboť, ač to zní jakkoliv komicky, tak tito zkorumpovaní lidé tráví večery tím, že si přepočítávají peníze a objevují se případy, kdy se předčasně vrací ze služebních cest, aby se mohli s penězi „mazlit“ v klidu domova.

U nás korupce jen vesele kvete a neblýská se na lepší časy. Politické strany, co ji chtěly vymýtit, ji jen posílily, jednotlivci se obohatili a všem se vysmáli. Tresty jsou spíše symbolické. Vzpomeňme na ODS a „čistého“ Petra Nečase, korupční kauzy Dalíka a Topolánka atd.

Souhlasím s panem prezidentem, že se pořád můžeme od Říše středu učit, jak stabilizovat společnost a ne poučovat plky o demokracii, které jen zastiňují ekonomické problémy obyvatelstva naší země. Korupce se musí trestat tvrdě a nekompromisně. Každý, kdo si vezme úplatek, si musí být vědom vysokých nákladů, které mu za to hrozí, jinak v tom bude pokračovat dál. Nízké tresty jsou bezpředmětné a nevedou k nápravě.

Ing. Pavel Janeček, zastupitel města Náchoda za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama