Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2014 0:23:32

Posílat exekuce na děti je zločinem!

Posílat exekuce na děti je zločinem!

V poslední době jsou stále častěji prováděny exekuce na majetek dětí, které jsou údajnými dlužníky, jen vstoupí do života.

 

Jsem přesvědčen o tom, že veškeré tyto exekuce jsou v demokratické společnosti naprosto nepřípustné, neboť za děti, až do dosažení jejich zletilosti, zodpovídají jejich rodiče a pokud je jejich rodiče uvrhnou do dluhů, je třeba „exekuovat“ především rodiče, nikoliv dítě samotné.

Cožpak dítě může za to, že jeho rodiče mají dluhy? Cožpak dítě může za to, že za něj rodiče neplatí poplatky? Může se dítě bránit, když jeho otec veškeré peníze propije v hospodě či prohraje v automatech? Může se snad dítě bránit tomu, když nezodpovědná matka peníze, které dostane od otce jako výživné na dítě, tato „matka hyenovitého typu“ utratí za svoji zábavu, propije či prohraje v automatech a za dítě neplatí ani povinný zákonný poplatek za odvoz odpadů, natož nájem?

Dítě za to rozhodně nemůže, a nemůže se nijak bránit! A jestli tady, v dnešní, byť hodně zmatené tzv. „demokratické společnosti po česku“, která má stále ještě hodně daleko od skutečného právního státu, někdo navrhl zákon, který umožňuje „exekuovat“ majetek dětí, měl být okamžitě zavřen do zamřížovaného oddělení některé psychiatrické léčebny s upozorněním, že již nikdy nesmí být propuštěn mezi normální lidi. A že se takový duševní chudák a zcela jistě nepřítel dětí, v této naší společnosti našel, je již známo, ale že mu takový „paskvil“ někdo přijme do legislativního procesu, je již velmi na pováženou a vrcholem je to, že takový zákon, který umožňuje „exekuovat“ majetek dětí, byl schválen Poslaneckou sněmovnou Parlamentu České republiky a poté i Senátem Parlamentu České republiky a dokonce, i bez jakýchkoliv připomínek, podepsán prezidentem republiky, je naprosto neskutečné – a já bych dodal, že přímo zločinné!

Vždyť tady náš stát, který se vznosně nazývá demokratickým právním státem, trestá dítě za něco, za co ani v nejmenším nemůže, co zavinili jeho rodiče a vysílá ho do života s puncem zločince.

Co dělají velmi dobře placení ochránci dětí, co dělají orgány OSPOD - orgány sociálně právní ochrany dětí, že to nevědí? Co dělají naše „demokratické“ soudy, když dělají, že to nevidí? Co dělá paní ombudsmanka a další lidskoprávní organizace? Nic!

Je třeba konstatovat, že nedělají vůbec nic, protože jinak by takový paskvil, nemohl nikdy nikdo navrhnout, natož připustit do legislativního procesu, schválit ho a uvést do praxe. A žádný slušný exekutor by nemohl takovou exekuci na dítěti nikdy provést, neboť okrást dítě hned při jeho vstupu do života, ač samo nic nezavinilo, není jen nemorální, ale je hyenismem nejvyššího kalibru!

Popřemýšlejte o tom, zejména vy politici, kteří se, jak je vidět, staráte jen a jen o své platy, výhody a další prebendy a na obyčejných lidech, včetně dětí, které jsou budoucností tohoto národa, vám – jak je vidět – vůbec nezáleží. Pak se divíte, že vás lidé nemají rádi, že nechodí k volbám, protože již opravdu není koho volit a že vámi většina národa pohrdá?

Nedivte se – je to jen a jen výsledek vaší mizerné práce!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama