Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2014 4:30:00

I s korupcí se nechá bojovat

I s korupcí se nechá bojovat

Doktor Luan z Mezinárodního oddělení Komunistické strany Číny nás informoval o rozšiřující se korupci. Korupce v krátkém období může vládnoucí stranu zbavit důvěry, v dlouhém pak i moci.

V současné době se to týká nejen nejvyšších státních úředníků, ale i úředníků na střední a nízké úrovni, což je alarmující.

Během vlády prezidenta Chu Ťin-tchaa v období 2002 až 2012 bylo vyšetřováno devadesát ministrů pro úplatky. V období 2012 až 2014 za Si Ťin-pchinga jich bylo vyšetřováno 56, to znamená, že se antikorupční boj zintenzívnil až třikrát. Vyšetřování realizuje Inspekční komise Ústředního výboru Komunistické strany. V současné době je vyslýcháno asi deset tisíc úředníků.
Není výjimkou, když mladí úředníci mají doma 200 000 000 RMB v hotovosti, což činí asi tři čtvrtě miliardy korun. Problém korupce přináší radikální zhoršení sociálních vztahů, neboť - ač to zní jakkoliv komicky - tak tito zkorumpovaní lidé tráví večery tím, že si přepočítávají peníze, a objevují se případy, kdy se předčasně vrací ze služebních cest, aby se mohli s penězi »mazlit« v klidu domova.

U nás korupce jen vesele kvete a neblýská se na lepší časy. Politické strany, co ji chtěly vymýtit, ji jen posílily, jednotlivci se obohatili a všem se vysmáli. Tresty jsou spíše symbolické. Vzpomeňme na ODS a »čistého« Petra Nečase, korupční kauzy Dalíka a Topolánka atd.
Souhlasím s panem prezidentem, že se pořád můžeme od Říše středu učit, jak stabilizovat společnost, a ne poučovat plky o demokracii, které jen zastiňují ekonomické problémy obyvatelstva naší země. Korupce se musí trestat tvrdě a nekompromisně. Každý, kdo si vezme úplatek, si musí být vědom vysokých nákladů, které mu za to hrozí, jinak v tom bude pokračovat dál. Nízké tresty jsou bezpředmětné a nevedou k nápravě.
www.janecekpavel.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama