Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2014 20:19:14

Demokracie podle Babišova gusta

Demokracie podle Babišova gusta

Babiš vrací úder serveru echo24.cz, který nehraje podle jeho not, a spouští server echo24.sk. Jedná se o výbornou ukázku Babišovy „tolerance“ ke kritice jeho osoby a jeho svobodomyslného smýšlení…

Poté, co A. Babiš koupil vydavatelství MAFRA, které vydává také Mladou frontu Dnes a Lidové noviny, opustila redakce těchto deníků část novinářů a někteří z redakce LN se pak postavili za projekt Echo24. Jeho šéfredaktorem je D. Balšínek, tedy někdejší šéfredaktor LN.

Tito novináři byli vždy nenávistní ke všemu levicovému a mnohokrát proti mně ve svých článcích vedli osobní útoky, ale je třeba říci, že jejich server je jedním z mála, který otevřeně kritizuje A. Babiše a upozorňuje na střet zájmů, ve kterém se jako vlastník největšího mediálního impéria v ČR, majitel druhé největší podnikatelské skupiny v ČR a ministr financí a místopředseda vlády nachází. Babiš na tuto kritiku zareagoval tím, že již před půl rokem zaregistroval doménu echo24.sk a dnes na Slovensku spouští web echo24.sk Toto stránku včlenil Babišův Agrofert pod vydavatelství Ecopress, které je dceřinou firmou vydavatelství MAFRA a které na Slovensku vydává Hospodárské noviny.

Podle mluvčího vydavatelství Ecopress bude echo24.sk webem zaměřeným na nezávislou žurnalistiku a práci se studenty. Z MfD či LN (ale bohužel) i z dalších českých médií nezávislost jen sálá, je tedy téměř jisté, jak nezávislý bude trucprojekt echo24.sk.

Babišova reakce na existenci serveru echo24.cz by měla otevřít oči i těm jeho nejzaslepenějším zastáncům, kteří se ještě stále domnívají, že sestoupil z výšin svého Agrofertu, aby českým občanům pomohl dostat se z bahna, kam ČR péčí všech dosavadních politiků dospěla…

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama