Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2015 14:10:35

Otevřou už lidé konečně oči? Nebo budou dál věřit populistickým slibům vlády?

Otevřou už lidé konečně oči? Nebo budou dál věřit populistickým slibům vlády?

Jsem vlastenec a nestydím se za to. Chci, aby byla Česká republika suverénním a sebevědomým státem, kde politici vždy hájí její národní zájmy, tak jako to dělají jiné státy.

Chci, aby naše země přestala neustále podléhat vnějším tlakům, jako to bohužel předvádí dosavadní i současná vláda.

Být suverénní zemí, být svobodný český národní stát je to, co si po staletí náš národ přeje, a my politici bychom měli být v první řadě lidé, kteří musí zájem národa hájit. Pro mne a pro moji politickou i občanskou práci vždy bylo a je vlastenectví, národní uvědomění a národní zájem velmi zásadním prvkem. Přičemž víte, že ve mně koluje po mamince z poloviny moravská krev a prožil jsem zde prakticky celý život.

Naše vláda na vlastenectví a národní zájem ovšem neustále zapomíná, což náš národ velmi oslabuje. A je zcela nepochopitelné a smutné, ze dnes média dělají z vlastenců xenofoby nebo dokonce rasisty. A slovo národní uvědomění a vlastenec se úplně vytratilo ze slovníku politiků a médií. To jsme na tom už opravdu hodně špatně a je to obrovská škoda. Jelikož vlastenectví národ velmi posiluje, je to jedna z mála věcí, která nás všechny spojuje a vytváří pocit sounáležitosti.

Prosím Vás všechny o podporu - já i my v Úsvitu máme jasno.

P.S. A ještě dodávám konkrétní případ, jak koná naše současná vláda. Premiér a ministři aktuálně rozdali na konci roku svým politicky jmenovaným vládním úředníkům a dalším půlroční prémie 155 milionů korun – o 35 milionů více než rozdala předešlá Rusnokova vláda. Co k tomu říct. Je s touto vládou opravdu líp? Nejprve minulý měsíc politici vládní koalice (ČSSD, ANO, KDU-ČSL+KSČM) zvýšili sami sobě platy - jediný Úsvit navrhoval zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale ostatní nás přehlasovali - a teď ještě rozdají svým stranickým trafikantům a dalším navíc stamilionové odměny. Přitom je více než půl milionu lidí bez práce a většina důchodců má důchod do 10 tisíc, za který se nadá vyžít. A jen připomínám, že vláda na příští rok prosadila státní rozpočet s deficitem 100 miliard korun, nadále tedy naší zemi obrovsky zadlužuje a ještě mají tu drzost si sami sobě přidávat další peníze.

Otevřou už lidé konečně oči? Nebo budou dál věřit líbivým heslům a populistickým slibům této vlády?

Na Ministerstvu vnitra u Milana Chovance (ČSSD) bonusy činily víc než 43,7 milionu korun, na Ministerstvu financí u Andreje Babiše (ANO) činily odměny více než 41,1 milionu korun a nejvyšší prémii inkasoval jeden z náměstků, bylo to 170 tisíc korun. Na obraně u ministra Stropnického (ANO) ministr rozdal na prémiích přes 22,2 milionu a na Ministerstvu práce a sociálních věcí u ministryně Marksové – Tominové (ČSSD) 20 milionů Kč. Víc než 15,7 milionu korun dal podřízeným na prémiích ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Premiér Sobotka rozdal na Úřadu vlády na odměnách navíc přes 14,5 milionu korun. Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) rozdal na konci roku na bonusech vedoucím pracovníkům víc než 9,3 milionu korun, tedy dvojnásobek ve srovnání se svými předchůdci v úřadu, Alenou Hanákovou za TOP 09 nebo Jiřím Balvínem. Například Hermanův ekonomický náměstek René Schreier nebo vrchní ředitel kabinetu Patrik Košický dostali bonus ve výši téměř čtvrt milionu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama