ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2015 11:48:00

Pomohu slováckým zemědělcům s vyřízením dotací

Pomohu slováckým zemědělcům s vyřízením dotací

Každým dnem zveřejní Ministerstvo zemědělství ČR novou dotační výzvu. Ve 22. kole Programu rozvoje venkova plánuje ministerstvo poskytnout především mladým českým a moravským zemědělcům až 1 miliardu Kč.

 Tak jako v minulých kolech výzev tak i nyní bude příslušným kontaktním místem pro podání žádostí regionální odbor Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF).  Na své si tak mohou přijít také zemědělci ze Slovácka, kterým v tom chce aktivně pomoci senátor Ivo Valenta.

„Jak jsem již dříve avizoval, chci být pro Slovácko aktivním a prospěšným senátorem, který bude reálně pomáhat místním občanům i firmám. V okamžiku, kdy jsem se dozvěděl o této dotační výzvě, nechal jsem připravit její podrobnou analýzu a také jsem domluvil experty, kteří budou v mé regionální senátorské kanceláři k dispozici, aby pomáhali zemědělcům ze Slovácka požádat o dotaci a zvýšili jsme tak jejich šanci na očekávaný úspěch. Bude skvělé, když se nám společně podaří tuto příležitost co nejlépe využít a získáme pro Slovácko a jeho zemědělce co nejvíce státní finanční pomoci,“ řekl senátor Ivo Valenta, který je zároveň členem senátní komise pro rozvoj venkova.

Zájemci o tyto bezplatné konzultace se mohou obracet na senátorskou kancelář Ivo Valenty a rezervovat si termín pro setkání s experty na danou problematiku. Stačí zavolat na telefonní číslo 737 277 102 nebo napsat na e-mail kancelar.slovacko@ivalenta.cz. Na zpracování a podání žádostí totiž nebude moc času. Podle aktuálního harmonogramu odstartuje příjem žádostí 26. ledna 2015 a skončí již následující pondělí 9. února 2015.

Dotace bude určena zemědělcům, kteří chtějí pořídit nové zemědělské stroje, investovat do technologií v rostlinné a živočišné výrobě, do protikroupových systémů a dalších vyjmenovaných oblastí. Kromě toho stát přispěje na pořízení lesnické techniky či přidávání hodnoty potravinářským produktům. Projekty budou posuzovány na základě tzv. preferenčních kritérií, kdy výhodu budou mít především mladí zemědělci do 40 let a ti, kteří působí v chráněné oblasti, příp. oblasti s vysokou mírou nezaměstnanosti. Další plusové body získají třeba producenti ovoce, zeleniny či vinné révy.

Kromě toho, že je stát připraven poskytnout dotaci v úrovni přibližně 50-ti % pořizovací ceny investice, další peníze pro  kofinancování vybraných projektů mohou zemědělci získat u uherskohradišťského Peněžního domu, který pro tento speciální účel nabídne zajímavé úvěrové možnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama