Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2015 13:59:02

Nikoli pouze teroristé, nýbrž i Rusko ohrožuje naší planetu

Nikoli pouze teroristé, nýbrž i Rusko ohrožuje naší planetu

Zdá se jakoby kremelský vládce pouštěl ze řetězu psi „studené války“. Vůči Ukrajině vede politiku „dělového člunu“ a vydává jí za „ochranu existenčních zájmů Ruska“. Přičemž nikdo nemá v úmyslu „existenční zájmy“ Ruska něčím ohrožovat...

   Ostatně ani nemáme čím bychom mohli našeho východního souseda zastrašit.
   Protože Putinův postup nemá racionální logiku, vyvolává strach...
   Jeho jednání připomíná  retoriku bývalého sovětského diktátora Leonida Brežněva. Ten se 21.08. 1968, rozhodl potlačit vojenskou silou československé “Pražské jaro“. Tvrdil jinými slovy totéž: “Politické poměry v ČSSR ohrožují existenci socializmu“. Místo reforem, použil tanky. Následek? Po dvaceti letech se světový komunismus začal nezadržitelně hroutit, na základě svých vlastních vnitřních protikladů. Transparentně používal pouze násilí. Nebyl schopen se humanitárně reformovat.
   Putinova retorika taktéž neobsahuje žádné návrhy. Jejím obsahem je pouze vyhrožování vojenskou silou: “Kdybych chtěl, tak jsem během čtrnácti dní v Kyjevě!“ O tom sice nikdo nepochybuje, ale co by se tím vyřešilo?
   Ukrajina je hospodářsky na dně a zdá se, že bez ekonomických a tím i politických zásahu Evropské unie není schopna přežít. Evropskou unii podporují ve věci Ukrajiny i USA. Tím je hospodářský vzestup této země doslova matematicky zaručen...
   Co nabízí Rusko? Prozatím se mu podařilo vojensky ilegálně obsadit poloostrov Krym a na východní Ukrajině rozpoutat občanskou válku. Koho tím chce kremelské vedení nasytit? Kdo z Rusů znovu postaví ty zničené domy? V tanku se bydlet nedá! Ukrajinská zima může být krutá a tím jsou nutné hory teplého oblečení. Avšak pancéřovou pěstí se doposud nikdo neohřál.
   Jaký smysl to má, sestřelit civilní dopravní letadlo “Malaysia Airlines“ s 298 lidmi na palubě, okrást mrtvé holandské cestující o peníze i šperky a současně vyhrožovat: “Kdybych chtěl, tak jsem během čtrnácti dní v Kyjevě“? Kdyby tak učinil, není mi vůbec jasné, jakou logiku by takové počínání mělo mít.
   V současné době v Evropě místo blahobytu nabízet bleskovou válku, je opravdu vrchol nestydatosti. Jak by se “bleskovou válkou“ řešila vleklá ukrajinská hospodářská krize, to zatím Moskva diskrétně zatajuje.
   A teď si představte, že by se Merkelová jednoho dne postavila a na adresu ruských jestřábů prohlásila: “Kdybych chtěla, tak během čtrnácti dnů vyhladím veškerou bídu z celého území Ukrajiny!“
   Ona tak ovšem učinit nemůže, protože takovýmto postupem by prý Evropská unie Rusko “izolovala“. Opravdu, onen nesmysl se dočtete v mnoha masmédiích a v podobném slabomyslném duchu se vyjádřili i Zeman s Klausem.
    Proto prosím čtenáře, aby přemýšlel se mnou: Jak může eliminace bídy a hladu v nějakém evropském státě “izolovat“ Ruskou federaci? Je to asi tak, jako byste si chtěli na Václaváku v Praze u stánku koupit opékanou klobásu a nějaký policista by vám v tom bránil tvrzením, že tím “ohrožujete lety do vesmíru“.
   Představte si, jak se někdo může odvážit “izolovat“ největší zem na světě s 143.000.000 obyvatel o gigantické rozloze 17.000.000 qkm. Tato “zemička“ disponuje celkem s 5.200 jadernými hlavicemi (USA “pouze“ 4.100), takže by naší zeměkouli zničila celkem 12x. Dále má v neustálé pohotovosti 2.000.000 mužů ve zbrani a k tomu ještě 317.000 ozbrojenců vedených jako tzv. „dobrovolníci“. Pouze nepatrná část těchto “dobrovolníků“ (3.000 - 4.000 vojáků) operuje na východní Ukrajině. Samotná představa, postupovat proti takovému gigantu silou, je absolutně směšná!
   Kdyby se např. Česká republika rozhodla “izolovat“ Rusko, připomínalo by to mravence, jenž se postavil na odpor indickému slonovi. V případě ostatních států Evropské unie by situace vypadala podobně. Takže Putinova obava z “izolace“ Ruska je pouhou fatou morganou nebo dokonce jakýmsi druhem stihomamu.
   Nejenže, nikdo nemá odvahu ohrožovat Rusko (takového šílenství se dopustil pouze jednou  choromyslný Adolf Hitler), nýbrž právě naopak zdá se jako by Rusko permanentně nabourávalo světový mír. Ať kdekoli ve světě vypukne nějaký konflikt, je v tom na straně terorismu prezentována výhradně ruská válečná technika.
   Zatímco USA od časů „Marshalova plánu“ a Evropská Unie od doby jejího vzniku, se snaží šířit světem blahobyt,  SSSR a po jeho rozpadu Ruská federace, se hlavně soustředí na vývoz válečné techniky do krizových oblastí tohoto světa. Patrně se tak děje podle hesla: Když už nemáte co jíst, tak se alespoň postřílejte!
   Poté, co Američané v roce 2003 vstoupili do války s Irákem, bojoval diktátor Saddám Husajn takřka výhradně s ruskými tanky a letectvem. Al-Káida a Tálibán v Afghanistánu jsou vyzbrojeni pouze ruskou bojovou technikou. Všimněte si filmových záběrů v televizi týkajících se ozbrojenců Islamského státu. Mají výhradně ruské zbraně.
    Kde je všichni tyto teroristé  tak asi vzali? Kdo jim je prodal a kdo jim je dováží? Nikdo z nich nedrží v rukách střelné zbraně amerického, britského nebo francouzského původu. Kdyby jim Rusko zbraně nedodávalo neměli by čím páchat své masové zločiny a tento druh terorizmu by brzo vzal za své...
   I zatím poslední čin ilegálního násilí byl spáchán v Paříži v redakci satirického časopisu „Charlie Hebdo“ ruskou zbraní. Samopal Kalašnikov v rukách teroristů usmrtil jednou dávkou 12 novinářů...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama