Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2015 19:28:27

Výjimkami ministerstva zemědělství podporujeme Islám. Pryč s halalem

Výjimkami ministerstva zemědělství podporujeme Islám. Pryč s halalem

Poslankyně Olga Havlová se na úterní tiskové konferenci poslanců Hnutí Úsvit a docenta Martina Konvičky zastupujícího iniciativu „Islám v ČR nechceme“ vyjádřila k problematice halal porážek zvířat.

„Otázka Islamismu je otázka velmi citlivá a my se jí nezabýváme, až na základě událostí v západní Evropě, ale již dlouhodobě,“ uvedla v úvodu TK Havlová. Místopředsedkyně zemědělského výboru již během podzimu podala interpelaci na ministra zemědělství Mariana Jurečku ve věci výjimky pro halal porážky, jelikož chtěla nashromáždit k této problematice ucelené údaje.

„Halal porážky se provádějí naprosto nehumánním způsobem, kdy se zvířata podřezávají bez omráčení a velmi přitom trpí. Vůbec nechápu, proč je na území České republiky něco takového povoleno. Tato metoda je navíc i zdravotně riziková, protože se neprovádí podvázání jícnu a může tak dojít ke znečištění masa a porušení hygienických norem,“ konstatuje Havlová

Poslankyně podle svých slov nedostala od ministerstva zemědělství uspokojivé odpovědi.

„ Ministerstvo jen konstatuje, že je všechno v pořádku a před celým problémem schovává hlavu do písku. Halal je jeden z aspektů Islámu v České republice a myslím, že bychom se měli vážně zamyslet, zda takové výjimky budeme povolovat a přizpůsobovat se a podporovat ideologii Islámu,“ uzavřela Havlová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama