Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2015 19:58:33

Senát dnes ostře odsoudil postup Norska při odebírání dětí

Senát dnes ostře odsoudil postup Norska při odebírání dětí

Dnes na schůzi Senátu projednávali kauzu odebraných českých dětí v Norsku. Senátoři požadují ostřejší návrh při řešení tohoto problému.

Dnes na schůzi Senátu projednávali kauzu odebraných českých dětí v Norsku. Senátoři požadují ostřejší návrh při řešení tohoto problému. 
"Podle informací, které mám od europoslance Tomáše Zdechovského, který se případu rodiny Michalákových zabývá, se nejedná o ojedinělý případ perzekuce ze strany norského Barnevernetu. Ne všechny rodiny jsou ochotny požádat o pomoc české úřady nebo promluvit o svých příbězích veřejně, neboť mají strach, že když svůj problém nahlásí českým úřadům či médiím, své děti už nikdy neuvidí," sdělila dnes na svém facebookovém profilu místopředsedkyně senátu Miluše Horská.

Vyvolání zájmu o tento konkrétní případ, apel na vládu, může přispět nejen k navrácení dětí jejich biologické matce, ale také k tomu, že další rodiny, které jsou přesvědčeny, že jim byly neprávem odebrány děti, najdou odvahu obrátit se o pomoc na české úřady či nás jako jednotlivé senátorky či senátory. 
Podle senátorů by v každé zemi měla být respektována práva ukotvená v Úmluvě o právech dítěte, každý stát by měl respektovat odpovědnost a práva rodičů, práva dětí znát své rodiče a právo rodičů na péči dětí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama