Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2015 20:50:48

Co se divíte? My na to máme

Co se divíte? My na to máme

To auto stálo jen tři miliony a ne pět, hájil před týdnem ekonomický ředitel Zdravotní pojišťovny nákupy luxusních limuzín pro vedení pojišťovny.

To když měl poslancům zdravotního výboru Sněmovny obhajovat hospodaření „své“ pojišťovny. A tak si pan generální nechal koupit luxusní verzi Audi A8 a dalším luxusním vozidlem za zhruba 3 miliony jezdí výše zmíněný ekonomický náměstek.

Zatímco prezident České republiky jezdí Superbem, jezdí jím i řada ministrů a mimochodem i ředitel VZP, tak pro pana generálního jsou mladoboleslavská auta zřejmě málo reprezentativní, či snad málo pohodlná! Manažer Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra překvapené poslance uklidňoval slovy, že pojišťovna na to má, bylo to schváleno správní radou v rámci plánu reprodukce a nijak to neohrožuje náklady na zdravotní péči.

Mě to vyjádření rozhodně neuklidnilo, naopak šokovalo a pobouřilo! Bohužel jen to dokumentuje naprosté odtržení takovýchto pánů ředitelů od reality i ztrátu smyslu pro přiměřenost. Na jedné straně jsou schopni rodičům nemocných dětí sdělit, že jim neproplatí potřebnou léčbu nebo rehabilitaci, na druhé straně se o své benefity ochotně postarají beze zbytku a bez všech skrupulí. Co na tom, že se na nemocné děti mezi lidmi pořádají finanční sbírky, sbírají plastové uzávěry od lahví atp. S podobnou sbírkou jsem nedávno také. Podle vedení pojišťovny je vše ale naprosto v pořádku a normální. Vždyť na to máme, tak co se divíte?

I tento případ mne utvrzuje v přesvědčení, zda by nám opravdu nestačila pouze jedna zdravotní pojišťovna, i s jedním panem generálním ředitelem s jeho vozovým parkem.

Nepochybně se hospodařením a nakládáním s veřejnými prostředky této pojišťovny bude zabývat i kontrolní výbor Sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama