KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKÁ 21

SVOBODA, DEMOKRACIE, PRÁCE, SPOKOJENÝ ŽIVOT
  • KSČ 21
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2015 17:39:41

Program KOMUNISTICKÉ STRANY ČESKÁ 21

Program KOMUNISTICKÉ STRANY ČESKÁ 21

Programové cíle strany

Strana usiluje, s využitým všech možností daných Ústavou České republiky a Listinou základních práv a svobod, o vytvořeni sociálně spravedlivé společnosti, tedy vyššího společenského řádu, jehož cílem je beztřídní společnost s jednotným společenským vlastnictvím výrobních prostředků a úplnou společenskou samosprávou. Práce se stává pro všechny prvotní potřebou, postupně se realizuje rozdělování statků podle potřeb, výroba se rozviji plánovitě na základě vědeckého poznání, bez nutnosti tržní koordinace. Socialismus, je v první fázi cílem, v dalším období prostředkem pro vyšší společensky řád.


Ideovým základem strany, je marxisticko-leninský světový názor. Strana vychází z poznání nových podmínek společenského vývoje a jeho zákonitostí, ze zkušeností komunistického hnuti v evropských a dalších zemích. Hledá a uskutečňuje nové politické aktivity, nezbytné pro dosazení programového cíle, přičemž vychází ze všeho pozitivního dosaženého od r. 1921. Na základě marxismu-leninismu vytváří svou ideovou, akční a organizační jednotu. Je politickým subjektem založeným na demokratickém centralismu. Teoretickým základem učení o světě je marxistická filosofie, v níž není jiného ducha než duch člověka, jehož nejdůležitější činností je práce a nejušlechtilejším cílem spravedlivé rozdělovaní toho, co vytvořil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama