ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2015 16:03:47

Ministerstvo plošným zákazem kouření šlape po principu svobody

Ministerstvo plošným zákazem kouření šlape po principu svobody

Senátor Ivo Valenta protestuje proti návrhu plošného zákazu kouření ve všech restaurací. "Neubírejme lidem svobodu rozhodovat o svém vlastní životě!" říká nahlas.

Ministerstvo zdravotnictví se definitivně rozhodlo, že navrhne plošný zákaz kouření ve všech restauracích, barech i třeba vesnických hospodách. Jak již uvedl sám ministr Svatopluk Němeček, s tímto návrhem však podle všeho tvrdě narazí během projednávání zákona v dolní i horní komoře Parlamentu.

Na stranu odpůrců plošného zákazu kouření v restauracích se však nestaví pouze zarytí kuřáci, ale také ti politici, kteří upozorňují na postupné, ale vytrvalé ubírání z osobních svobod každého občana.

„Přestože si i já myslím, že nekouřit je „in“ a všichni společně bychom měli přemýšlet, jak o tom přesvědčit především mladou generaci, nemyslím si, že to dokážeme zákazem kouření. Všichni dobře víme, že žádný zákaz nikdy nic nevyřeším a problém spíše eskaloval,“ uvedl nekuřák, senátor Ivo Valenta.

„A co mne překvapuji nejvíce je, že se z české politické scény vytrácejí lidé, kteří se nebojí obhajovat svobodu každého z nás rozhodovat si o svém vlastním životu jako jeden z nejvyšších principů. Po 25 letech od Sametové revoluce je to pro nás všechny hodně špatné vysvědčení. Věřím však, že se nám podaří tento trend otočit a že se mi kolegům v Parlamentu podaří vrátit odvahu uvažovat zdravým selským rozumem,“ dodal odvážně senátor Valenta.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama