Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2015 17:50:55

I letos v Královéhradeckém kraji opravíme silnice za stovky milionů korun

I letos v Královéhradeckém kraji opravíme silnice za stovky milionů korun

Hlavně neusnout na vavřínech! Otřepaná fráze je stále pravdivá a Královéhradeckému kraji se ji daří naplňovat v tom dobrém slova smyslu. Na úspěchy loňských let v čerpání evropských dotací tak naváže i letos.

Na silnicích druhé a třetí třídy prostavíme stovky milionů korun, které se podařilo získat z Bruselu.

Pro letošní rok bylo podáno celkem 13 žádosti o poskytnutí dotace, tentokrát v rámci 41. výzvy Regionálního operačního programu na rozvoj silniční dopravní infrastruktury za bezmála 400 milionů korun. O těchto projektech se bude rozhodovat začátkem roku 2015. Věřím, že se opět podaří získat významné částky na podporu dopravy v našem regionu. Jedině s dobrými silnicemi získáme další investory, podpoříme turistiku a obecně růst ekonomiky a rozvoj hospodářství v Královéhradeckém kraji.

Další finanční prostředky získá Královéhradecký kraj za Státního fondu dopravní infrastruktury z Programu financování silnic II. a III. třídy ve vlastnictví krajů.  V letošním roce budou opraveny nebo zrekonstruovány silnice v hodnotě téměř 300 milionů korun.

Loni se podařilo z evropských finančních prostředků postavit např. průtah Velkou Jesenicí, další etapu na silnicích Hradec Králové – Slatina, Kostelec nad Orlicí, Čistá – Černý Důl – Svoboda nad Úpou či Borohrádek – Čermná nad Orlicí. Mimo jiné se povedlo i modernizovat další úsek opěrných zdí podél vozovky z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna. Zahájili jsme také rekonstrukci průtahu obcí Hořičky.

Královéhradecký kraj od roku 2000 vlastní zhruba 3300 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Od státu je už tehdy převzal ve špatném stavu a pouze evropské dotace kraji v současné době umožňují udržovat silniční síť v ucházejícím stavu. V rámci předchozích výzev Regionálního operačního programu již Královéhradecký kraj úspěšně uvedl v život 38 projektů, které byly také financovány z evropských zdrojů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama