Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2015 22:46:24

Naše vláda nečinná, ale úspěšná

Naše vláda nečinná, ale úspěšná

Rozpor činů a slov, viditelný za pár dní. Tak by se dalo pojmenovat působení současné vlády.

Sice se v televizi krásně poslouchaly slova premiéra Sobotky, jak si chválil svoji vládu, která skvěle funguje, nemá téměř žádné nedostatky, ale s o to horším dojmem tato vláda působí hned následující den, kdy se ukázalo, jak je nečinná a nekompetentní. Toto vše na naši vládu ukazuje v návaznosti na probíhající záležitost o chybně počítaných mzdách soudců.

Neřešme zda je v současné době etické, či neetické nárokování soudců na doplatek chybně počítaných mezd, ale řešme NĚKOHO.

 Již víme, soudci mají mít nárok na doplatek mezd, který se počítá v milionech.  Jak se to stalo? Velmi jednoduše. NĚKDO špatně počítal a soudcům byly díky tomu chybně vypláceny mzdy. A zde nastupuje naše skvělá vláda, v podání lidumilného premiéra pana Sobotky, který si nemyslí, že by soudci měli něco dostat, byť je to v souladu se zákonem a vedle něj zde máme nepolitického politika, ministra financí pana Babiše, který sice chce stát řídit jako firmu, ale asi jen když se mu to hodí. Protože on naopak soudcům nic dávat nechce. Prý na to státní kasa nemá. A zde se dostáváme k jádru věci.

 Sice tito politici řeší, zda dát, či nedát peníze, ale ani jeden se slůvkem nezmínil o jakékoliv odpovědnosti toho či těch, kdo může za tuto situaci. Copak se mzdy vypočítaly chybně samy? Copak za tuto situaci není nikdo odpovědný? Copak musí opět daňový poplatník odvádět své daně na něčí šlendrián? Copak takto se řídí firma, že se hříšník nechá nepotrestán a celá firma se finančně podílí na chybách jednotlivců?

Kdy už budeme mít konečně vládu natolik schopnou a odpovědnou, že začne konečně řešit příčiny a nikoliv jen důsledky?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama