ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2015 14:32:14

V křivoklátské lesnické škole otevřeli moderní odborné učebny

 V křivoklátské lesnické škole otevřeli moderní odborné učebny

Žáci Střední lesnické školy a Středního odborného učiliště Křivoklát se od nového pololetí začali učit v moderní chemicko-biologické laboratoři a nových odborných učebnách.

Stavba v rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem pod záštitou hejtmana Miloše Petery (ČSSD) a jeho náměstka pro oblast školství, mládeže a sportu Milana Němce (ČSSD) stála téměř 7 milionů korun a byla financována z prostředků Evropského sociálního fondu a rozpočtu kraje.

„Lesnictví potřebuje mladé a vzdělané lidi. Je potřeba ukázat, že i tento tradiční obor se vyvíjí spolu s moderními technologiemi a výzkumem. Do projektu jsou zapojeny i základní školy v regionu. Pro jejich žáky se otevřelo pět zájmových kroužků. Věřím, že z řady dětí, které je budou navštěvovat, se stanou lesníci nebo truhláři. Určitě si ale všichni odnesou do života lásku k přírodě,“ řekl náměstek Milan Němec.

Kromě laboratoře slouží studentům lesnických oborů nově také skleník nebo včelín. V rámci projektu se do učeben nakoupil nábytek a vybavení do laboratoře. Pořízena byla také ICT technika - notebooky, tablety, tiskárna, skener a program, který slouží pro zpracování lesnických map a k výuce hospodářské úpravy lesa. Vybavena byla i truhlářská dílna.

Do přírodovědného, mysliveckého, technického, včelařského a ornitologicko-kynologického kroužku budou do školy docházet děti ze základních škol z Křivoklátu, Zbečna, Roztok a Rakovníka. Do projektu jsou zapojeny Česká zemědělská univerzita v Praze a Mendelova univerzita v Brně, Lesy ČR a Chráněná krajinná oblast Křivoklátsko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama