ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2015 12:31:05

Hejtman Miloš Petera poděkoval kronikářce obce Žehuň Ludmile Tvrdíkové, která v

 Hejtman Miloš Petera poděkoval kronikářce obce Žehuň Ludmile Tvrdíkové, která v

Úctyhodných 55 let vede kroniku obce Žehuň na Kolínsku paní Ludmila Tvrdíková.

 

Za tuto mnohaletou, obdivuhodnou, příkladnou osvětovou činnost žehuňské kronikářce přijel v pátek 6. února 2015 poděkovat hejtman Středočeského kraje Miloš Petera. Spolu se starostou Žehuně Karlem Horákem jí hejtman předal pamětní list a věcný dar.


„Velmi si vážím záslužné práce paní kronikářky Ludmily Tvrdíkové a děkuji jí za vše, co pro své spoluobčany dosud vykonala a jistě ještě vykoná. Prostřednictvím kronik předává paní Tvrdíková poselství budoucím generacím o naší době. O tom, co prožíváme, jak se umíme radovat, co dovedeme vybudovat a jak řešíme problémy, které život nevyhnutelně přináší. Přeji Ludmile Tvrdíkové spoustu dalších listů v kronikách popsaných pokud možno samými příjemnými informacemi,“ řekl hejtman Miloš Petera. 


Kronikářství má v Žehuni dlouholetou tradici. V současné době obec eviduje celkem  22 kronik. Jsou to kroniky školní, obecní farní, soukromé a ostatní. Všechny kroniky obce Ženuň spolu s kronikami nejbližších sousedních obcí byly vystaveny při oslavách 850. výročí založení obce v roce 1987.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama