MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2015 12:05:00

Václav Klaus si prohlédl Poklady Vysočiny. Doprovodil ho hejtman Běhounek

Václav Klaus si prohlédl Poklady Vysočiny. Doprovodil ho hejtman Běhounek

Téměř nenápadně bez velkých oficialit navštívil 9. února 2015 Jihlavu profesor Václav Klaus. Na pozvání hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka strávil v krajském městě Vysočiny několik hodin.

 Věnoval je především prohlídce jedné z největších výstav regionálních muzejních institucí. „Plán navštívit Vysočinu jsem měl už zhruba dva roky, pozvání mi bylo adresováno opakovaně. Je velice příjemné vidět všechny poklady Vysočiny na jednom místě. Je důležité si uvědomit, že ne všechno bohatství této země je v Praze,“ uvedl Václav Klaus při prohlídce výstavy Poklady Vysočiny umístěné v Oblastní galerii Vysočiny a v Muzeu Vysočiny Jihlava.

Na Vysočinu přijel Václav Klaus z Mnichova, kde přednášel. Jak vtipně poznamenal – objevil jeho řidič pravděpodobně jednu z dalších „zkratek“ z hranic až na Vysočinu. Výstavu si Václav Klaus v doprovodu ředitele Oblastní galerie Vysočiny Daniela Nováka a ředitele Muzea Vysočiny Jihlava Karla Malého prohlédl velice pečlivě. Velkou pozornost věnoval exponátu skřipek, které jsou typickým strunným hudebním nástrojem Horácka. Podrobnější komentář si vyžádal také k exponátu stonařovského meteoritu, který spadl na území Vysočiny v roce 1808. Podle odhadů odborníků je tento exponát starý více než 4,5 miliardy let. „Pak tedy patří jednoznačně k nejstarším exponátům Muzea Vysočiny Jihlava,“ uzavřel prohlídku výstavy hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Profesor Václav Klaus přijel do Jihlavy mimochodem také proto, aby se zúčastnil diskuzního kulatého stolu nejen s regionálními podnikateli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama