Ing. Jiří Blažek

Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2015 13:35:00

Dosadit nekompetentního člověka na důležité místo? Prostě to udělám

Dosadit nekompetentního člověka na důležité místo? Prostě to udělám

Paní Jaroslava Jermanová (ANO), místopředsedkyně Poslanecké sněmovny, se opět vyznamenala! A tentokrát se to – kupodivu – netýkalo nevhodného oblečení na zasedání sněmovny.

Co že se to vlastně stalo? 23. ledna, na schůzi Poslanecké sněmovny, došlo ke kuriózní situaci. Oproti očekávání neprošel vládní návrh zákona o vydání státních dluhopisů (stenozáznam naleznete zde). Ptáte se, jak se něco takového může stát? Jak je možné, aby se koalici nepodařilo prohlasovat vlastní návrh zákona, když má ve sněmovně pohodlnou většinu? Jak je vidět, tak v případě, kdy schůzi řídí nemehlo, které si nedokáže sjednat pořádek, poměrně snadno.

Nechejme ale paní Jermanovou stranou. Je všeobecně známo, že Andrej Babiš je zastáncem přístupu, že by stát měl být řízen jako firma. Pokud ale pan Babiš vybírá lidi na vysoké posty ve svých firmách stejným způsobem, jako v politice, upřímně se dost divím, že ty firmy ještě fungují a vydělávají.

Andrej Babiš sice Jaroslavu Jermanovou za její neschopnost pokáral (podrobnosti naleznete zde), ale neměl by se držet svých zásad a – stejně jako ve firmě – neschopného manažera vyměnit za schopného? Sám jsem zvědavý na to, co ještě bude muset paní místopředsedkyně pokazit, aby se i Andrej probral. Takhle vypadá to slibované „bude líp“?!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama