JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2015 15:13:55

Dění kolem ministryně Válkové nabývá rozměrů nedůstojné frašky

Dění kolem ministryně Válkové nabývá rozměrů nedůstojné frašky

Vystupování a výroky předsedy hnutí ANO Babiše svědčí o lehkovážnosti, s jakou k resortu spravedlnosti přistupuje.

Dění kolem ministryně spravedlnosti Válkové se zvrhává v nedůstojnou frašku. Veřejnost má právo vědět, jak to s paní ministryní je, zda zůstává ve funkci, rezignuje, nebo bude odvolána. Vystupování a výroky předsedy hnutí ANO Babiše svědčí o lehkovážnosti, s jakou k resortu spravedlnosti přistupuje.

S příchodem ministryně Válkové jsem spojoval určité naděje, ale po roce jejího působení ve mně převládá spíše zklamání. Během svého působení na ministerstvu spravedlnosti bohužel nic neprosadila a návrhy, které přinášela, vyvolávaly ve veřejnosti a odborných kruzích nesouhlas. Jako příklad je možno uvést nový zákon o státním zastupitelství, který bohužel přinášel pro mě nepřijatelné posílení vlivu politiků (ministra spravedlnosti) na státní zastupitelství.

Nedomnívám se, že by její avizovaný nástupce Robert Pelikán byl lepším řešením. Jako první náměstek ministryně Válkové je spolupodepsán pod tím, co se v rezortu za poslední dobu dělo a v jakém stavu rezort je.  Za silně znepokojivé považuji jeho legislativní iniciativy, které by do českého právního řádu vnesly nejistotu a chaos. Jako konkrétní příklad uvádím záměr zvýšit základní kapitál společností s ručeným omezením z 1 koruny na 200 tisíc korun nejenom boří to, co jsem jako ministr spravedlnosti prosadil, ale je v příkrém rozporu s celoevropským trendem, který je ve znamení usnadnění zakládání obchodních společností a podpory podnikání. Jeho vidina novelizace nového občanského zákoníku by znamenala destabilizaci právního řádu v situaci, kdy nový občanský zákoník platí teprve krátce a jeho přijetí stálo spoustu odborného i politického úsilí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama