Ing. Stanislav Blaha

Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • ODS
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2015 17:03:00

Tak to vidím já

Tak to vidím já

Evropa je šokovaná. Islamisté dokázali, že mohou udeřit kdekoli, protože dokáží plánovat, aniž by byli odhaleni.

 Evropa je šokovaná. Islamisté dokázali, že mohou udeřit kdekoli, protože dokáží plánovat, aniž by byli odhaleni. Ba co víc: Teroristé, bratři Kouachiové a Amedy Coulibaly, sice byli zastřeleni, avšak do pátrací akce bylo zapojeno 88 tisíc policistů. Člověk ani nechce domýšlet, co by způsobil koordinovaný útok v několika městech současně. Naše bezpečnostní složky na něco takového nejsou připraveny. (Nikoho z toho neviním, pouze to konstatuji.) Nigerijská islamistická skupina Boko Haram, česky: Západní učení je rouhání, v minulém roce zabila 3000 lidí a stovky dalších odvlekla do otroctví. A letos v jediném útoku fanatici Boko Haram srovnali se zemí 16 vesnic, vypálili město Baga a povraždili 2000 lidí. Sebevražedné útočnice Boko Haram, desetileté holčičky, útočí v Nigérii obden – a mají na svědomí pokaždé mnoho lidí; naposledy zaútočily o víkendu. Něco takového si neumíme ani představit. Zastřelit v sebeobraně děvčátko opásané trhavinou, to by pravděpodobně žádný z našich policistů nedokázal. Lze se na něco takového vůbec připravit?

Zaznamenal jsem povzdech TOP09, konkrétně pana Schwarzenberga, nad tím, že česká vláda nemá žádnou koncepci zahraniční politiky. Opustili jsme prý odkaz Václava Havla a Jiřího Dienstbiera (staršího), čímž jsme se stali v očích spojenců nevěrohodnými. Politické reprezentace TOP09 a ČSSD by se proto měly spolu sejít a definovat zahraniční politiku. Přemýšlel jsem o tom, co tím pan Schwarzenberg myslel. Zahraniční politika je přece o ochraně zájmů České republiky v zahraničí. Jakkoli si vážím pana prezidenta Havla, tak musím konstatovat, že on snil svůj sen o světovládě morálních filosofů, který ale neměl se zájmy České republiky nic společného. Měli bychom se naučit chovat se v mnoha případech neutrálně a nebýt za každou cenu arbitrem mezi dobrem a zlem. Obvykle se totiž rozhodce stane terčem pro jednu ze stran sporu. Tím neříkám, že bychom se měli za každou cenu vyhýbat konfliktům. Pouze bychom měli mít jistotu, že konflikt, do kterého chceme vstoupit, je nevyhnutelný, protože už neexistuje jiné řešení, které bychom mohli ve vlastním zájmu nalézt.

Považuji za správné a chvályhodné, že se naše vláda staví zdrženlivě k imigraci syrských uprchlíků do České republiky. Naprosto podporuji názor ministra vnitra Chovance, že bychom měli chránit lidské životy, ale že bychom to měli dělat tak, abychom si současně nezadělali na budoucí problém u nás doma. Humanitární pomoc, zásobování uprchlických táborů v Turecku, případně vyslání polní nemocnice, nebo dokonce přímá vojenská akce, to všechno je správné, bude-li to třeba a budou-li to od nás chtít. Nicméně varuji před humanitární pomocí typu přijetí několika tisíc nebo dokonce desítek tisíc běženců. Multikulturalismus je nebezpečná ideologie, která otrávila Evropu. My samozřejmě potřebujeme imigranty, abychom se vyrovnali s nízkou porodností. Musíme se však otevřít pouze kulturám, které nemají problém s našimi hodnotami. Vietnamci jsou možná mistry světa v daňovém unikání, ale rozhodně se nechystají páchat nějaké atentáty. Klidně jich tady může žít milion a bezpečnostní riziko se nezvýší ani o píď.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama