ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2015 13:27:08

Děti z Mateřské školy Pod Svatou Horou v Příbrami mají nové ložnice

Děti z Mateřské školy Pod Svatou Horou v Příbrami mají nové ložnice

Zásluhou Regionálního operačního programu Střední Čechy a města Příbrami má 38 dětí z příbramské Mateřské školy Pod Svatou Horou nové samostatné ložnice.

Slavnostního ukončení projektu rekonstrukce školky se ve středu 11. února 2015 zúčastnil předseda komise pro majetek a člen krajského zastupitelstva Josef Řihák, který na akci zastoupil hejtmana Miloše Peteru.

„V Mateřské škole Pod Svatou Horou jsme s pomocí peněz od Evropské unie vybudovali samostatné ložnice v podkroví, v prvním patře vznikl prostor pro inhalační činnost a zázemí pro pracovníky školky. Děti dostaly nové vybavení vhodné k předškolní výchově, například interaktivní tabuli s počítačem. Součástí projektu bylo i dovybavení zahrady novými herními prvky. Pohled na Příbram ze zahrady školky je nyní po vyřezání roští jedinečný,“ řekl krajský zastupitel Josef Řihák (ČSSD).

Celková cena prací projektu byla podle smlouvy o dílo zhruba 3 miliony korun. Zakázku realizovala na základě výsledků výběrového řízení firma MTStav Příbram. Celkové výdaje dosáhly asi 4,1 milionu korun. Dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy bude činit asi 3,5 milionu, což je 85 procent celkových výdajů. Město Příbram se na projektu podílelo částkou 600 tisíc korun. Část dotace 1,4 milionu korun již byla vyplacena, zbývající peníze dostane v 1. čtvrtletí roku 2015.

„Mám radost z každého úspěšně dokončeného projektu, který se díky pomoci od Evropské unie podaří ve středních Čechách dokončit, obzvláště pro děti,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama