Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2015 19:20:38

Pane Klimeši, nemůže legalizovat nepravost!

Pane Klimeši, nemůže legalizovat nepravost!

Z rozhovoru s psychologem Jeronýmem Klimešem v Parlamentních listech jsem popravdě znechucený. Jeho názor, že když děti žijí od roku 2011 u pěstounů, tak tam mají zůstat, je pro mě nepřijatelný.

Paní Evě Michalákové byly odebrány děti na základě falešného podezření ze sexuálního zneužívání, které policejní vyšetřování neprokázalo.

Pane Klimeši, přeci nemůžeme přece legalizovat bezpráví jenom proto, že se stalo dávno. To je to samé, jako kdyby policie dopadla pachatele únosu dítěte, ale jelikož si už dítě na únosce zvyklo, tak mu je necháme, abychom ho nestresovali. To je přece zvrácená logika!

Pro mě jsou nepřijatelné praktiky norského Barnevernetu, který jedná v rozporu s mezinárodním právem, respektive s úmluvou o právech dítěte, například tím, že zakazuje dětem mluvit s matkou v rodném roce. Kdybychom nyní rezignovali na požadavek vrácení děti rodiči, který se o ně chce starat, jako bychom řekli, že norská sociální péče jedná správně. A to si nemyslím.  

Osobně jsem se s paní Michalákovou v Norsku sešel, a zjistil, že pracuje jako učitelka v mateřské škole, kde se stará o více dětí. Kdyby s ní byly problémy, tak ji Norové tuhle práci jistě nesvěří! Ona o své děti velice stojí a jsem přesvědčen, že je schopna jim být dobrou matkou. Proto by jí měly být vráceny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama