MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2015 19:25:56

Řihák: Hnutí ANO dělá naprostý opak toho, co nám slibovalo před volbami

Řihák: Hnutí ANO dělá naprostý opak toho, co nám slibovalo před volbami

Josef Řihák zareagoval na neklidnou situaci na příbramské radnici. Ve svém vyjádření zmiňuje systém, jakým jsou na radnici zaměstnáváni „spřátelené osoby“ nového vedení či se pozastavuje nad zvýhodňováním vlastních rodin některých zaměstnanců radnice


„Myslím si, že jmenování Bc. Dušana Strakuly ředitelem domova s pečovatelskou službou není zase pro mnohé příliš velkým překvapením. Již na městský úřad byl pan Strakula ihned po volbách přijat na smlouvu, o čemž jsem několikrát mluvil i na zastupitelstvu. Bylo tedy zcela jasné, že politické hnutí ANO se chce o svého člověka postarat. Přeci jen pomáhal jim již jako volební manažer hnutí ANO ve volbách.


Velkým překvapením pro mne však bylo, že pan doktor Danda (ANO), který je velkým a uznávaným odborníkem na zdravotnictví, se naopak nedostal ani do odborné komise města pro zdravotnictví a sociální služby. Zřejmě je pro vedení radnice pan Bc. Strakula vhodnějším kandidátem, přestože nikdy nic podobného neřídil a nemá na to ani patřičné vzdělání.


Vždy byly v čele zkušení lidé s patřičným vzděláním, to se však nyní změní


Domov pro seniory i domovy s pečovatelskou službou byly vždy výkladní skříní našeho města, a patřily taktéž k organizacím, které byly nejvíce podporovány. Vždy byly v čele zkušení lidé s patřičným vzděláním. To se však nyní změní. Poprvé dostává do rukou takovouto organizaci osoba bez potřebných vědomostí a zkušeností. Bůh ochraňuj sociální služby v Příbrami…

Jak bylo již řečeno, pan starosta chce radnici řídit jako firmu. Mne by tedy velice zajímalo, zda by si takového člověka, jakým je pan Strakula, Ing. Vařeka vzal jako např. krizového manažera do své firmy. Já o tom silně pochybuji.

Vrcholem všeho je hlasování radního Dvořáka pro podporu firmy, ve které figuruje jeho syn


Zde je tedy jasně vidět, že nové vedení radnice dělá naprostý opak toho, co slibovalo před volbami. Pan radní Dvořák (ANO) má smlouvu na téměř půl milionu korun za dva roky, jeho syn chodí na neveřejné jednání Rady jako právní odborník, o pár dní později se záhy dočteme, že ve firmě, která má dostat zakázku na právní zastupování města, figuruje právě pak Dvořák mladší.


Vrcholem všeho je pak přítomnost při projednávání a následné hlasování radního Dvořáka pro přijetí tohoto bodu, který zcela evidentně zvýhodňuje jeho vlastní rodinu.To jsou věci, které jsem již veřejně kritizoval na zastupitelstvu a místo odpovědi jsem byl pouze hrubě urážen panem radním Dvořákem ve spřáteleném tisku hnutí ANO.


Někdo je s panem starostou kamarád, někdo nikoliv…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama