Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2015 17:21:14

Propaganda místo zpráv – evropský standard

Propaganda místo zpráv – evropský standard

Už téměř rok nás média krmí účelovým lhaním, jehož cílem je vyvolání nenávisti, která umožní zdůvodnit rozpoutání válečného konfliktu.

Na lhaní médií upozorňují lidé v celé Evropě i USA. Pro mne to není nic překvapivého, na skutečnost, že je Česká televize nástrojem manipulace veřejného mínění jsem upozorňoval již několikrát. Často se vymlouvají na technické problémy. Například, když jim „chybou grafika“ vypadl z grafu volebních průzkumů třetí největší sloupec. Navíc neuváděli, že je ten graf upraven, ale jako autora pozměněného grafu uváděli původní zdroj.

Aktuálně se ČT dopustila „chyby“, když vyráběli virtuální realitu, kterou nám denně servírují. V rámci výroby povinné dávky propagandy použili stejného figuranta pro prezentaci povstalců i ukrajinské armády. Figurant který je „přeložen“ říká pokaždé něco jiného (originální zvuk je patřičně zkreslen). Jako voják ukrajinské armády figurant tvrdí, že je ostřelují teroristi, jako povstalec,  se figurant raduje z vlastní střelby.

https://www.youtube.com/watch?v=7tZ9F1W0pXo

V sousedním Německu je situace podobná. Veřejnoprávní televize ZDF 12. února 2015 použila pro ilustraci jako důkaz ruské invaze“ fotografie z Gruzie z roku 2008. ZDF se tím snažila nalhat, že se ve čtvrtek v noci přes oblast Izvarino v Luhansku pohyboval velký počet obrněných vozidel z Ruska.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/nemecti-divaci-zuri-kvuli-lhani-zdf-o-ukrajine/

O mediální lživé manipulaci už se mluví i v USA. Např Amber Lyon, trojnásobná držitelka novinářské ceny Emmy prohlásila,že je CNN běžně placena americkou vládou a zahraničními vládami za to, aby selektivně informovala o jistých událostech. Navíc Obamova vláda platí CNN za redakční kontrolu bsahu.

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/2090-novinarka-cnn-prinasi-zdrcujici-pravdu-vlady-nas-plati-za-falsovani-udalosti

U nás je hluboce zakořeněno bolševické myšlení, proto považují někteří radní ČT za nástroj propagandy zcela otevřeně. Nedávno například  radní Michal Jankovec se vyjádřil ke kritice lží v ČT, že „ČT má skutečně určený úhel pohledu“ na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků pouze tehdy, pokud prosazují a dívají se na věci z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení.

Propagandistické lhaní se nejen v ČT odehrává denně. Otázkou je, zda se lidi dají zblbnout a budou s nenávistným nadšením dělat „kanonfuter“, jak je to v zájmu zachování „evropských tradic“ potřeba, nebo se vzbouří a zbaví se těchhle poskoků amerických oligarchů, kteří nás chtějí nahnat do války.

Zatím však možná stačí, plně si uvědomovat že účelem veřejnoprávních médií není objektivní informování, ale že jejich cílem je manipulace veřejného mínění v zájmu americké propagandy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama