Mgr. Bohumil Zoufalík

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 17:04:00

Nedopustíme, aby investor zasahoval do práv občanů

Nedopustíme, aby investor zasahoval do práv občanů

Zástupci radnice Prahy 10 si poslechli názory obyvatel Zahradního Města na plány s centrem Květ.

 Záměr soukromého investora vystavět na místě obchodního centra Květ na Zahradním Městě nový polyfunkční komplex byl v minulém týdnu důvodem setkání radního Bohumila Zoufalíka se zástupci místních obyvatel. Ti se obávají negativního dopadu stavby na její okolí.

„Šlo o naše první setkání, na kterém jsme si vysvětlili, že nestojíme proti sobě, ale právě naopak. Nebudeme zasahovat do práv investora, ale rozhodně nedopustíme, aby investor zasahoval do práv občanů,“ řekl po setkání radní Zoufalík, do jehož kompetence starost o území rozvoj patří.

Středisko Květ v Jabloňové ulici postavené v 70. letech minulého století koupila před třemi lety společnost Fostys s.r.o.. Ta se nyní snaží prosadit plán na jeho zásadní přestavbu a dostavbu. Kromě jiného chce odkoupit část pozemků v okolí střediska, které vlastní pražský magistrát.  Ten pro rozhodnutí, zda je prodá, potřebuje mj. přesně vědět, jaký vliv na okolí by nový komplex měl.  Lidé, kteří bydlí v okolí plánované stavby, mají obavy, že nový objekt jejich budovy zastíní, že kvůli přílivu dalších aut do oblasti budou nuceni dýchat horší vzduch a že se tu dále zkomplikuje už tak špatná dopravní situace.

Rada desáté městské části minulý týden požádala magistrát, aby byl záměr investora posuzován v procesu EIA (Environmental Impact Assessment) dle zákona č. 100/2001 Sb..  Pokud na to magistrát přistoupí, budou odborníci zkoumat všechny existující možné vlivy plánované stavby na životní prostředí podle příslušného zákona. „Obyvatele dotčené oblasti naše stanovisko potěšilo. Jsme však na začátku celého procesu, odborná diskuse teprve začíná. V tuto chvíli je na investorovi, aby svůj záměr obhájil,“ podotkl Bohumil Zoufalík. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama