Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2015 6:33:00

Zájem mladých lidí o poezii mě potěšil

Zájem mladých lidí o poezii mě potěšil

Po dlouhých třiceti letech obnovila třebíčská knihovna Festival Vítězslava Nezvala, nad nímž se rozhodl převzít záštitu europoslanec Tomáš Zdechovský.

Přestože samotný festival začíná 20. března, předchází mu vyhlášení prvního ročníku obnovené soutěže poezie. O účast v soutěži je velký zájem.

Tomáš Zdechovský se stal také jedním z porotců. „Udělal jsem si čas a všechny autorské soutěžní příspěvky jsem si přečetl. Jsem velmi rád, že se i mladí lidé stále zajímají o poezii a dokonce ji píšou. Psaní básní podporuje kreativní myšlení, umožňuje povolit uzdu fantazii a přenést naše emoce do literárního díla. Jsem mile překvapen tak velkým zájmem o soutěž a oceňuji třebíčskou knihovnu za to, že se pustila do přípravy a realizace tohoto festivalu a obnovení tradice,“ vyjádřil europoslanec Zdechovský své nadšení. V porotě určitě nesedí "jen do počtu". Sám je totiž autorem tří básnických sbírek a jedné novely.

Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 20. března 2015 od 19 hodin v rámci Noci s Vítězslavem Nezvalem, zahajovacího večera celého festivalu. Tomáš Zdechovský věnuje vítězi 5 000 korun. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama