Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2015 14:32:00

Děti jsou závislé na virtuálních drogách

Děti jsou závislé na virtuálních drogách

Cílem tohoto textu není v žádném případě to, aby se děti vrátily k zápisníčku a ruskému počítadlu, ale snaha poukázat na to, že problémy způsobené počítačem můžou být doslova fatální.

Navíc se hraní počítačových her do významné míry kryje se škodami, způsobenými alkoholem, drogami či hazardem. Věřili byste tomu?

Statistiky svědčí o zneužívání návykových látek u dětí, které se nadměrně věnují počítačovým hrám. Různé druhy násilí v těchto hrách výrazně stupňují výbojnost, náklonnost k potyčkám, šikanování a podněcují nepřátelské naladění vůči celému světu. Obsedantní chování ve vztahu k počítačům jasně připomíná závislost na psychoaktivních látkách.

Sedavý způsob života směřuje k řadě onemocnění jako je otylost, cukrovka, vadné držení těla či nemoci motorického systému. Často se objevuje bolení šíje, ramen, páteře nebo zápěstí. Dostatek pohybu je důležitý pro každé dítě. Pohyb je však obzvláště podstatný pro děti hyperaktivní a pro ty, co jsou zatíženy poruchou pozornosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama