ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2015 13:12:34

Šikula Langer

Šikula Langer

...

 


Ti bývalí ministři vnitra, to jsou ale šikulové. Z jednoho se stal nakonec premiér a po neslavném konci se strejdou a bytem multimilionář. Samozřejmě křišťálově čistý. Tuším Gross se jmenoval. A nyní se objevil další šikula. Shodou okolností také bývalý ministr vnitra. Íčko mu tuším říkali. Z politiky před pár lety prý odcházel chudý pomalu jako kostelní myš a ejhle, rok se z rokem sešel a je z něj šťastný majitel akcií v hodnotě 40 miliónů korun společnosti IES MORAVIA REAL svého přítele Ivana Kyselého. Téhož Kyselého, jehož společnosti vlastní lukrativní nemovitosti v centru Olomouce v hodnotě několika stovek miliónů. Žiji v kraji, který je též krajem Ivana Langera. Nechci slyšet trávu růst, ale dost často i v současné době jsem slyšel, že bez Langera se v Olomouci a okolí ani prasečí chlívek nepostaví. Možná by k tomu mohl něco říci i jeho bývalý poradce, pozdější primátor Olomouce a dnes místopředseda ODS a poslanec Martin Novotný. Nebo jsou kořeny jinde? Třeba masivní rozklad Policie ČR za panování pana Langera, zrušení vyšetřovacích týmů odkrývajících různé kšefty či celé protikorupční jednotky a odejití schopných a zkušených kriminalistů. To samozřejmě nemohu posoudit, proto jsou to jen ubohé spekulace. O to víc je třeba konečně v Poslanecké sněmovně projednat a přijmout zákon o prokázání nabytí majetku. Komunističtí poslanci jsou již roky připraveni svůj návrh ve Sněmovně obhájit a prosazovat, bohužel zatím neúspěšně. Ať byla u kormidla ODS s TOP 09 a jejich přisluhovači z Věcí veřejných a následně jejich odpadlíků, či ať vládne Sobotkova Sociální demokracie s hnutím miliardáře Babiše ANO a jim sekundujícími a klérem řízenými křesťanskými demokraty. Pro tyto vlády byl a je návrh komunistů nepřijatelný. Současní vládcové slibují, že mají lepší. Bohužel se na program Sněmovny v rámci jejich ročního vládnutí nedostal.

Nenastal čas, i v souvislosti se zmíněnou kauzou bývalého ministra vlády ČR, paní a pánové poslanci z ČSSD, ANO a KDU-ČSL k zahájení plnění předvolebních slibů? Proč chce ANO změnu koaliční smlouvy? Že by se zaleklo svých předvolebních slibů v oblasti sociální, daňové diferenciace či výše zmíněných prokazování nabytí majetku?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama