ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2015 10:09:03

STOP EURU!!

STOP EURU!!

Po vyslechnutí zprávy z hradu, kdo má nastoupit jako guvernér ČNB mi přešel mráz po zádech. Člověk loajální k současném prezidentovi jistě brzy splní jeho tužby a prodá českou korunu euru.

V době, kdy bylo a je díky tzv. společné evropské měně vytunelováno několik států a většina ze zbývajících národních měn již není podložena jinou drahou komoditou jako byla dříve koruna podložena zlatem je tato zpráva pro Českou republiku alarmující!   

Aktuálně se ocitáme v dění okolo Řecka a řešení jeho dluhů, v době, kdy o hodnotě měny rozhoduje pár politicky a majetkově motivovaných jedinců. Nedivme se tedy, že euro ztrácí a Řecko se zachraňuje vytištěním dalších miliard barevných bezcenných papírků a ze zoufalství volá už i po válečných reparacích. Já se této obraně nedivím.  

Prvním alarmem bylo před mnoha lety Španělsko, to se ještě zvládlo v tichosti ututlat, potom přišel rok 1989 a západ se na chvíli zachránil nákupem a transferem kapitálu z bývalých postkomunistických zemí. Nyní už i tyto studánky "dobré vody" vysychají a některé již i vyschly. Proto třeba revolta na Islandu, ekonomický kolaps Itálie, Německa a dalších tzv. vyspělých ekonomik okolo roku 2010, kdy je zachránila jen obrovská suma nově vytištěných eur částečně tajně a částečně přes "dluhopisy" uvedených do oběhu. Jenže už i ty se rozkutálely.

Platidlo obecně, ať už je to dolar, euro nebo koruna, se dnes tiskne jak na běžím pásu denní tisk a ztrácí svoji přirozenou ekonomickou hodnotu a filozofii na níž po celá léta fungovalo. Národní měna je podložena, a to se podržte, tzv. "obecnou důvěrou" (kdo je ta "obec co tu důvěru určuje?" .. se lze s velkou jistotou dovtípit) !!! Jak paradoxní je fakt, když doporučení všech ekonomických a finančních analytiků Vám radí zabezpečit se proti znehodnocení měny nákupem tzv. "investičních kovů" jako je zlato, stříbro a jiných komodit. Nikde nejsou doporučeny dluhopisy, akcie či jiné "tunel papíry". PROČ ASI :-) ???

Proto .... 

... MARNĚ ČEKÁM NA ZPRÁVU V MÉDIÍCH O TOM, ŽE ČNB ZAČALA NAKUPOVAT INVESTIČNÍ KOVY A CHOVAT SE JAKO ŘÁDNÝ HOSPODÁŘ, KTERÉMU ZÁLEŽÍ NA HODNOTĚ A VŠEOBECNÉM BLAHU NÁRODA. ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA DNES NAŠI NÁRODNÍ MĚNU NIČÍ, NAROZDÍL OD TOHO, ABY JI  OCHRAŇOVALA A POSILOVALA PRO BLAHO BUDOUCÍCH POKOLENÍ A SILNÉHO ČESKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ.

Věřím v rychlou ekonomickou reinkarnaci národních měn, které by tuto euroglobalizaci zase otočily a položily opět hospodářský základ obchodu a průmyslu, a tím i silnému společenství EU. V této době není rozumné vstupovat do eurozóny, natož přijímat tunel měnu euro. Dnes už bohužel ani samotní politici si s tímto problémem neví rady a vymknul se jim z kontroly. Proto přijímají další a další nesmyslná a chybná neekonomická opatření a uvádějí na trh tunel dluhopisy, které jsou bez cenné. Proto světový trh na to zareagoval znehodnocením eura. STOP EURU! 

Ke každému dlouhodobému kroku ČNB, který ovlivní hodnotu úspor, majetku, kupní síly, nadnárodní kupní sílu české společnosti musí být provedeno národní referendum, je to otázka ovlivňující  nás všechny bez rozdílu náboženského, politického či jiného přesvědčení. Na dovolenou jezdíme všichni, koupit si vyspělé technologie do průmyslu či podnikání si levněji chceme koupit všichni a tankovat levný benzín a naftu, ... o tom ani nemluvím! Vždyť to zlevní všechny životně důležité komodity od potravin, po zdravotnictví a zbude více peněz na rodinu, zdraví, vzdělání, kulturní tradice, sociální a veřejné služby a to vše pozvedne kvalitu života a pozitivní náladu národa. Máme silného ministra financí, věřím, že využije této pozice a příležitosti k oddálení tohoto přání prezidenta.

...... a něco veselého na závěr .... já bych tu funkci vzal. Pěkný den všem. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama