Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2015 14:36:21

Tristní Rada EU. Místo zrušení roamingu pět MB denně zdarma

Tristní Rada EU. Místo zrušení roamingu pět MB denně zdarma

Zdechovský ostře kritizuje navrhovaný odklad konce roamingu

Lidovečtí europoslanci Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Paul Rübig (ÖVP) z Rakouska se dlouhodobě staví za zrušení roamingu. Evropský parlament vyzývá ke konci roamingu do konce letošního roku. Rada ale navrhuje odklad termínu o tři roky s tím, že do pěti stažených megabytů denně nebude účtována žádná částka. S tím však europoslanci nesouhlasí a vyzývají Radu k přehodnocení stanoviska.

„Vytvoření jednotného telekomunikačního a digitálního trhu považuji za jednu z hlavních priorit celé EU. Není možné tato opatření odkládat či ustupovat od původně vytyčených plánů,“ říká europoslanec Zdechovský a na paškál si bere především malou ochotu Rady podpořit účinná opatření. „Postoj Rady EU považuji za tristní. Asi každý uzná, že existuje opravdu propastný rozdíl mezi zrušením roamingu a pěti megabyty denně zdarma.“

Návrh Rady povede k rozladění evropských spotřebitelů

Podle Zdechovského povede návrh Rady k rozladění evropských spotřebitelů, očekávajících konec roamingu.  Není jediným poslancem, který se stanoviskem Rady nesouhlasí.  „Připojil jsem se k výzvě Radě EU iniciované nizozemskou europoslankyní Marietje Schaake.  Práva spotřebitelů musí být dostatečně chráněna,“ říká Zdechovský.

Výzva požadující konec roamingu v prostoru EU vzbudila v Evropském parlamentu veliký ohlas.  Podepsalo se pod ní 146 europoslanců napříč jednotlivými frakcemi. Dopis s výzvou byl 4. března zaslán Radě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama