ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2015 15:23:29

Středočeský hejtman Miloš Petera je v polovině žebříčků oblíbenosti hejtmanů

Středočeský hejtman Miloš Petera je v polovině žebříčků oblíbenosti hejtmanů

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) se v průzkumu agentury Pheonix research on-line věnované oblíbenosti hejtmanů českých krajů umístil na šestém místě.

 

Průzkum probíhal ve dnech 1. února až 1. března 2015 a odpovídalo 12 163 respondentů.

V podobném průzkumu oblíbenosti hejtmanů, který uskutečnila v únoru společnost SANEP, obsadil středočeský hejtman Miloš Petera sedmou pozici a postupně si po půlročním působení ve funkci hejtmana získává důvěru obyvatel Středočeského kraje. SANEP provádí průzkum na reprezentativním vzorku 13.739 dotázaných ve věkové kategorii 18 - 70 let.

Březnovému průzkumu Pheonix research on-line vévodí jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Druhým nejoblíbenějším hejtmanem je Jiří Zimola (ČSSD) z Jihočeského kraje. V těsném závěsu za ním se drží zástupce Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD). Následuje hejtman kraje Vysočina Jiří Běhnounek (nestr. za ČSSD) a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček z KSČM. Středočeský hejtman Miloš Petera, který obsadil šesté místo, si tak polepšil oproti poslednímu průzkumu z konce loňského roku o 2,5 procentního bodu.

Druhou polovinu žebříčku popularity vede liberecký hejtman Martin Půta z uskupení STAN. Pražská primátorka Adriana Krnáčová (nestr. za hnutí ANO) obsadila osmou příčku. Následuje devátý Miroslav Novák (ČSSD), hejtman Moravskoslezského kraje, desátý je hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD), jedenáctý karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD). Na posledních třech místech se umístili hejtmané Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD), Plzeňského kraje Václav Šlajs (ČSSD) a Lubomír Franc (ČSSD) z Královehradeckého kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama