Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2015 20:17:10

Znovuzvolení Sobotky předsedou ČSSD bylo pragmatickou volbu menšího zla

Znovuzvolení Sobotky předsedou ČSSD bylo pragmatickou volbu menšího zla

Tomio Okamura ke znovuzvolení Bohuslava Sobotky předsedou ČSSD

Bohuslav Sobotka byl znovu jasně zvolen předsedou ČSSD – od počátku nebyla jiná volba, jelikož nezvolení premiéra do čela strany by znamenalo obrovské oslabení pozice ČSSD nejen vůči Andreji Babišovi, ale i vůči všem dalším stranám. Pro mnohé členy se jednalo o pragmatickou volbu menšího zla.

Bohuslav Sobotka byl tak zvolen jasnou většinou přesto, že ČSSD obelhala voliče a neplní volební sliby – například úplně rezignovala na slibované řešení církevních restitucí, vláda dodnes nenavrhla ani jeden zákon ohledně lichvy či exekutorů a nadále nekonečně zadlužuje naší zemi – jen za letošek o dalších 100 miliard korun. A zatímco důchodcům „polepšili“ o směšných 1,8%, tak vláda zvedla platy politikům o 3,5% (sami sobě) a ještě rozdala na konci loňského roku svým politickým trafikantům na ministerstvech půlroční prémie 155 milionů korun – o 35 milionů více než předešlá Rusnokova vláda. Jen připomínám, že Úsvit byl jediný, který navrhl zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale byli jsme přehlasováni.

Je vidět, že se bezbřehý populismus vyplácí, když je podpořen líbivými hesly, zmanipulovanými médii a koblihou do pusy.

Tomio Okamura

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama