Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2015 6:39:00

Nikdo rozumný snad nestojí o jaderný konflikt. Válku lze vést snadněji

Nikdo rozumný snad nestojí o jaderný konflikt. Válku lze vést snadněji

Vyjádření k otázkám nad tím, co současná krize na Ukrajině znamená z hlediska strategického jaderného uvažování.

Primárně se domnívám, že žádný rozumně uvažující člověk nestojí o jaderný konflikt. Nejen v Evropě, ale ani jinde ve světě. Co se Evropy týče, je nutné brát v potaz, že drtivá většina států není tvořena jen národnostně homogenní společností (jako např. obě Koreje). Tím pádem použití jaderných zbraní kohokoli na někoho neznamená jen útok na tuto zemi, ale způsobí významné počty lidských obětí i z jiných států zde žijících. Myšleno jak okamžitě, tak i v dlouhodobém horizontu kvůli radiaci. Takže rázem má ten dotyčný proti sobě všechny ostatní.

Použití atomových zbraní nějakým státem je dle mě v tuto chvíli nepravděpodobné. Jiné je to samozřejmě se zbraněmi, které by získali teroristé. Dnes existují snadnější způsoby vedení války a to boj ekonomický, surovinový apod..

Jen v případě, kdy by se nějaká země z těchto důvodů dostala až na samý pokraj kolapsu, poté lze reálněji očekávat možnost jaderného útoku. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama