Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2015 17:01:37

,,Dočasný pobytʻʻ vojsk USA ukazuje, že je třeba opustit NATO co nejrychleji

,,Dočasný pobytʻʻ vojsk USA ukazuje, že je třeba opustit NATO co nejrychleji

Co může znázorňovat nesuverenitu a vazalství našeho státu lépe než chystaný konvoj cizích vojsk na našem území?

Vždy jsem byl rád, že jsem nezažil sovětskou invazi roku 1968. Litoval jsem těch, kdo jí museli čelit, a doufal jsem, že nic podobného nikdy nezažiju. Teď mám ale pocit, že se historie opakuje. A tím ani zdaleka nemyslím jen plánovaný ,,dočasný pobytʻʻ vojsk USA na území ČR. Myslím tím celkovou situaci, která v naší zemi panuje.

.

Stejně jako tehdy se v médiích prezentuje jediný ,,správnýʻʻ názor – a lidé s jinými názory jsou diskreditováni. Vlastizrádní politici opět poslušně poslouchají rozkazy z Brusele a Washingtonu, stejně jako jejich předchůdci ty z Moskvy. A mnozí z nich dokonce znovu vítají cizí vojáky s otevřenou náručí – viz např. Schwarzenberg, který prohlásil, že by tu vojáci USA měli zůstat. Bilak by měl radost, kdyby viděl, jak jeho následovníci kráčí v jeho šlépějích.

.

Průchod vojsk ,,bratrského státuʻʻ je oproti tomu jen třešničkou na dortu – také proto, že je zde určitá naděje, že skutečně bude jen dočasný. Co ale dočasné rozhodně není, je skutečnost, kterou mají tyto vojenské manévry zdůrazňovat. Skutečnost, že již nejsme svrchovaným státem, nýbrž pouhým washingtonským protektorátem. A to přinejmenším od chvíle, kdy jsme se bez referenda a bez větší veřejné diskuze stali součástí NATO.

.

Již mnohokrát se ukázalo, že NATO vůbec není obrannou aliancí, nýbrž útočným paktem, který rozvrací svrchované státy, snaží se za každou cenu vyprovokovat válku a prosazuje všude po světě mocenské zájmy USA. Nejsou to ovšem ani Američané, kdo z toho má největší užitek – jak se ukazuje, i oni jsou v tomto ohledu jen loutkou mezinárodních kmotrů. Například se provalilo, že o bombardování Srbska, které proběhlo pod hlavičkou NATO, rozhodla Trilaterální komise, nechvalně známý spolek sdružující mezinárodní kmotry. Je tudíž zřejmé, že pro tyto kmotry je Severoatlantický pakt prostředkem, jak násilím prosazovat své záměry.

.

Proto si myslím, že bychom měli z NATO co nejdříve vystoupit. Je to jedinečná možnost, jak se vymanit ze sevření našeho velkého zámořského bratra a jeho loutkovodičů. Ještě lepší by ale bylo, kdyby se podařilo tento útočný pakt zcela rozpustit. Znamenalo by to totiž naději na vytvoření nového společenství, které ale bude na rozdíl od NATO pouze obranné. Nebude podnikat žádné útoky na nás neohrožující svrchované státy, posílat vojáky na Ukrajinu, provokovat Rusko vytvářením vojenských linií kolem jeho hranic, ani nic podobného. Jeho cílem bude jen společná obrana, pokud bude některý členský stát napaden.

.

K tomu můžete přispět i vy. Již před několika dny vznikla petice za vystoupení z NATO, kterou můžete podepsat zde. Pokud se chcete připojit k této iniciativě oficiálnější cestou, můžete podpořit i

prohlášení Národní demokracie o neutralitě. Čím více lidí tyto iniciativy podpoří, tím větší je naděje, že se nám podaří z toho útočného paktu vystoupit. A určitě neuškodí ani to, pokud americkým vojákům jasně ukážeme, že je zde nechceme.

.

Pokud tak neuděláme, dost možná napíšou Schwarzenberg a spol. do Washingtonu zvací dopis. A pak nám strýček Sam připomene, že jednotkou dočasnosti je jeden furt.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama