Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2015 11:11:53

USA a Česko v pevném svazku - a nikdy jinak!

USA a Česko v pevném svazku - a nikdy jinak!

Rok 1945 (US Army bohužel pouze v Plzni). Rok 2015 (US Army konečně v celé ČR). Po roce 1989 jsme se stali součástí civilizovaného světa. USA nás vrátili zpátky do Evropy. S Václavem Havlem jsme nastoupili cestu demokracie, svobody a blahobytu...

  Jsme nepostradatelným členem Evropské unie. USA oddělit od Evropy nelze i když se o to Rusko houževnatě pokouší. Pokrok a chod dějin nelze zvrátit. Nepřátelé evropské a americké civilizace neprojdou!
   Na internetu se objevilo slabomyslné idiotství charakterizované takto: „1939 - 1968 - 2015“. Má to znázorňovat logickou řadu - německá okupace (1939), sovětská okupace (1968) a „americká okupace“ (2015). Autor ovšem nemá ponětí o kauzalitě těchto událostí. Lidově řečeno „míchá jabka s hruškami“ a „plete páté přes deváté“. Dovolte mi krátkou empirickou analýzu:
   Okupace tzv. 2. republiky ČSR nacistickou armádou (1939), byl sice mezinárodní akt dohodnutý mezi Berlínem a Prahou, ale jednalo se o opatření vládě ČSR vnucené hrozbou brutálního násilí ze strany nacistického Německa. Následek bylo potlačení posledních zbytků demokratického státu a nastolení bestiální hitlerovské totality.
   Okupace sovětskou armádou v roce 1968, dohodnuta mezi Moskvou a Prahou nebyla. Naopak. Kreml tvrdil Praze: „Eto vaše delo!“ (To je vaše věc!).
   Dne 21.08. 1968 však došlo k náhlému přepadení ČSSR komunistickými armádami východního bloku, zatčení československých vládních činitelů a jejich násilné odvlečení do SSSR. Něco takového si Hitler a jeho hrdlořezové v našem případě ani nedovolili! Naproti tomu Rusko napřed Praze lhalo a potom naší zem uchvátilo. Zdá se, že na Ukrajině jde o ten samý postup: ČSSR (1968) - Ukrajina (2015).   
   USA je naší zárukou, že se výše uvedené tragédie již nesmějí nikdy opakovat. To znamená zamezit návratu totality ať již v jakékoli podobě, bez ohledu na ideologii extrémní pravice, či levice. Symbolický průjezd bojových vozidel US Army uzemím ČR, je pro případného agresora zcela transparentním signálem: Kdo na tuto zemičku sáhne, je sebevrah! Toho vygumujeme z mapy světa!
   Při rozhovoru s mými rakouskými přáteli, musím našim občanům sdělit: Dámy a pánové, průjezd US Army naším územím nám Rakušané a Finové závidí. I když jim momentálně žádné nebezpečí sice nehrozí, přesto jim USA takové záruky, jako poskytuje nám, v žádném případě nedává. Podobné by to bylo patrně i se Švýcarskem. V současné době být neutrální, je nebezpečným hazardem se svou vlastní existencí. Ukrajina je neutrální!
   V případě napadaní, by Rakousko, Finsko a Švýcarsko museli prosit USA o pomoc a slíbit, že se budou sami bránit.
   To my nemáme absolutně zapotřebí. V případě agrese vůči Česku, náš generální štáb sám nařizuje ozbrojeným silám USA, aby protivníka okamžitě zničily, aniž bychom my museli vůbec hnout brvou. A věc je vyřízená! To je standartní postup vojenské konexe NATO. Buďme upřímní - protestovat proti takovým opatřením, zavání duševní slabomyslností a svěrací kazajkou...
      Přesto, největším nepřítelem komunistů a fašistů jsou odjakživa Spojené státy. Proto levicoví a proruští extrémisté vyzývají k blokádě průjezdu vojenských vozidel US Army a dokonce zahájili organizaci odvetných opatření. Ačkoli žijeme již 25 let v americké zóně vlivu, stále existují mezi námi různé druhy sabotérů a rozvračečů toužících po návratu komunistické totality. Jejich návrhy na útoky a zastavení průjezdu vojenské kolony se se stupňují a radikalizují...
   Na tomto místě je důležité upozornit a důsledně varovat: Konečně žijeme v režimu, kde jsou lidská důstojnost i soukromé vlastnictví nedotknutelná a je možné je bránit i se zbraní v ruce.
    “Armádní noviny“ nedávno zcela zřetelně varovaly proruské aktivisty a komunisty:
   Útok na konvoj lze vyložit jako  trestný  čin rozvracení republiky (§ 310 zákona č.  40/2009  sb., tedy Trestního zákona). Podle „Armádních novin“ by de facto  mohlo dojít k ohrožení obranyschopnosti České republiky,  za což  pachateli hrozí 8 až 12 let odnětí svobody, eventuálně  12 až 20 let, pokud by  tento čin spáchal jako člen organizované  skupiny. Rovněž by se podle trestního zákona mohl na útok  vztahovat § 314 o sabotáži, za což pachateli  hrozí 3 až 10 let, respektive 8 až 12 let, pokud by čin spáchal  jako člen organizované skupiny.
  Kdo by chtěl na projíždějící obrněné transportéry  házet rajčata či vajíčka, tomu  by hrozil trest odnětí svobody až na 2 roky. Trest vězení v  rozmezí 6  měsíců až tří let by vyfasoval ten, kdo by vyvolal  větší potyčku. Kdyby tato  vedla k vážnějším zraněním, mohl  by si útočník odsedět až desetiletý trest za mřížemi!
    Pozor! Tak či onak, v České republice je trestnou normou a splnění skutkové podstaty nejen příprava, ale  i nabádání k výše uvedeným činům!
   Při průjezdu našich amerických přátel a armádních spojenců si raději zazpívejme píseň Voskovce + Wericha pod názvem “Kolumbovo vejce“ (1938) jejíž aktuálnost je stále čerstvá. Zde citujialespoň úryvky:

 
  Kdyby nebylo Kolumbusa
historie  by byla kusá,
kéž by dnes měl ponorku
a zajel do New  Yorku,
   zazpívat za celou Evropu...


Zde končí středověká éra
evropský  dnešek je tu včera
Země svobody, země práce,
země  cicilizace...   
 
    Hej strejdo za tou velkou louží
zas  Evropu středověk souží
co se vypůjčí to se i vrací
Vrať  nám civilizaci...

   Není tank, jako tank!
  Ten americký pochází ze „země svobody, země práce, země civilizace“ a pakliže bude Evropu „soužit středověk“ ve formě proruských a levicových extrémistů, vrátí nám ztracenou civilizaci.
   Ostatně, bylo by naším pohádkovým štěstím, kdyby tak učinil v případě ČSR již v letech 1945 - 1948.  Bohužel nestalo se tak a Všemohoucí nás potrestal komunismem. Po nacismu nastoupil hned komunismus - bylo by třeba zpytovat svědomí čím jsme se provinili, že nás Bůh vytrestal tak strašnými neštěstími ve formě hitlerovského nacismu a stalinského komunismu - stálo nás to všechny dohromady celkem 52 let krutého žaláře. Žádejme americké tanky, aby již nikdy nic takového nepřipustili - a to nejen u nás !!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama