ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2015 16:19:00

Stát nemůže přebírat odpovědnost za placení výživného

Stát nemůže přebírat odpovědnost za placení výživného

Sobotkova levicová vláda přichází s dalším opatřením, které vysává sociální systém. Tímto stylem nebude za chvíli na jiné dávky tam, kde jsou skutečně potřebné.

 Státní pokladna není studna, ze které jde čerpat do nekonečna a je naivní si myslet, že úhrada výživného za neplatiče a následné vymáhání, představují řešení.

V otázkách náhradního výživného musíme jít především cestou soudního vymáhání. K tomu je nutné zajistit rychlou vymahatelnost práva tak, aby podobné spory dostaly přednost a byly vyřizovány ze strany soudů neprodleně. Soudy tak mají činit nejenom v otázce vymáhání, ale například i u možnosti snížení výživného v nepříznivé situaci toho rodiče, který je povinen výživné hradit. Vymahatelnost práva se musí změnit i v případech, kdy rodič zcela neodůvodněně odmítá, aby se dítě stýkalo s druhým rodičem.

Pokud Sobotkova vláda říká, že bude hradit náhradní výživné pouze u lidí v režimu hmotné nouze, pak nikdy nevymůže od povinných ani korunu. Stát tyto částky na sebe prostě přejímá navždy. Jen se zvýší sociální dávky, zvýší se náklady na vymáhání a nic se státu nevrátí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama