ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2015 15:59:00

Odvody živnostníků jsou ve skutečnosti dvojnásobné, než co čerpají

Odvody živnostníků jsou ve skutečnosti dvojnásobné, než co čerpají

Strana soukromníků má jako jeden z prioritních bodů programu „Zabránit pokusům o zvýšení odvodů na sociální a zdravotní pojištění OSVČ “.

Dnes se znovu Česká strana sociálně demokratická, tentokrát ústy svého předsedy, za podpory odborářského bosse Středuly, vyjádřila, že by živnostníci měli platit vyšší zdravotní pojištění. Důvodem k tomuto kroku má být skutečnost, že drobní podnikatelé čerpají ze zdravotního systému víc peněz, než do něj odvádějí a zdravotní  péče o živnostníky je dotována z odvodů zaměstnanců.

Pro zdůvodnění nutnosti zvýšení odvodu pro živnostníky je neustále operováno s jednou částkou, která se ve skutečnosti skládá ze dvou složek, jednu složku hradí zaměstnanec 1242 Kč a druhou zaměstnavatel. Pokud porovnáme jen složku zaměstnance, tak ta je dnes nižší, nežli pojistné odváděné živnostníkem, pro rok 2015 činí 1797 Kč.

Zaměstnavatel odvádí za zaměstnance druhou složku pojistného na základě zákona, pokud by byla tato část zákona zrušena, nastane zcela opačná situace, pojistné odváděné živnostníkem bude větší než pojistné odváděné zaměstnancem.

Odvody živnostníků jsou nyní dvojnásobkem toho, co ve skutečnosti ze zdravotního solidárního systému čerpají.

SsČR je zásadně proti, zvyšování odvodů na sociální a zdravotní pojištění.

Za SsČR Petr Thaisz, místopředseda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama