MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2015 15:54:41

V Pikárci vzpomínali na letce RAF Josefa Stehlíka

V Pikárci vzpomínali na letce RAF Josefa Stehlíka

V Pikárci se v sobotu 21.3.2015 uskutečnila vzpomínková akce ke 100. výročí narození plukovníka letectva Josefa Stehlíka.

Pietního aktu se zúčastnil také poslanec Vít Kaňkovský, který uvedl: „Připomínáme si jednu z nejvýraznějších postav československého zahraničního leteckého odboje. Pikárecký rodák Josef Stehlík se nechtěl, stejně jako mnoho jiných vojáků, smířit s násilným záborem vlastní země. Rozhodl se odejít do zahraničí a zapojit se do odboje. Stal se příslušníkem 312. československé stíhací perutě. Bojové výsledky pilotů RAF nenechaly nikoho na pochybách, kdo jsou českoslovenští piloti. Náš národ si musí vážit těchto hrdinů, kteří byli ochotni dát tu největší oběť.“
Nad obcí na počest leteckého válečného hrdiny také přeletěly letouny JAS-39 GRIPEN z 21. čáslavské základny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama