MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2015 15:57:18

Ve Ždírci dokončili rekonstrukci domova pro seniory

Ve Ždírci dokončili rekonstrukci domova pro seniory

V sobotu 21. března ve Ždírci u Jihlavy oslavili dokončení kompletní přestavby a modernizaci domova pro seniory. V domově vzniklo Alzheimer centrum, které je v Kraji Vysočina vůbec prvním centrem poskytující podobný typ poradenství.

Poradna centra nabízející pomoc rodinám pečujících o blízkého s Alzheimerovou nemocí už plnohodnotně funguje delší dobu. Slavnostní přestřižení pásky, kterého se zúčastnil také poslanec Vít Kaňkovský, bylo proto symbolickým aktem.

Jak naše společnost stárne, roste i počet případů lidí trpících nejrůznějšími typy demence. Tzv. „paměťovým vrahem“ je právě Alzheimerova choroba, která přináší závažné změny nejen pro samotného nemocného, ale také pro celou jeho rodinu. Vítám proto zřízení podobného typu poradny, která poskytne informace a rady v oblasti péče o lidi s demencí tak, aby byl podpořen jejich důstojný a kvalitní život v jejich přirozeném prostředí,“ řekl Kaňkovský.

Více o Alzheimer centru na: http://www.alzheimerporadnavysocina.cz/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama