Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2015 7:33:58

Stanovisko ČNS ke konfliktu

Stanovisko ČNS ke konfliktu

a pobytu amerických vojsk na území ČR.

Stanovisko

Českého národního sdružení

k pobytu americké armády na území ČR

České národní sdružení (ČNS), nevítá pobyt amerických vojsk na území ČR a zároveň varuje před záměrnou eskalací napětí v souvislosti s událostmi na Ukrajině. Přítomnost americké armády, je po protiruských sankcích, právě tímto dalším krokem. Armádě USA připomínáme, že Česká republika má své neblahé historické zkušenosti se vstupy cizích vojsk na své území. Proto její pobyt vnímáme, jako demonstraci síly.

V souvislosti se vstupem amerických vojsk na území ČR se nabízí mnoho otázek. Ptáme se, komu je určena americká přítomnost v České republice ? Je výstrahou české veřejnosti proto, že jsme málo protiruští, že odmítáme sankce proti lidu Ruska ? Nebo proto, že odmítáme nové tažení na Východ ?

USA mají své početné zahraniční základny, na mnoha místech světa i Evropy. V posledních letech několikrát  vyvolaly napětí v řadě zemí světa. Zůstaly za nimi zničené státy.

ČNS je solidární s lidem východní Ukrajiny. V přímém přenosu vidíme humanitární katastrofu, tedy tisíce obětí, ničení škol, nemocnic, vidíme, jak lidé umírají na ulicích měst Donbasu. NATO i EU mlčí, dokonce z obětí dělá viníky. Místo léků, potravin, obětem občanské války, posílá proti občanům Donbasu zbraně.

Vyzýváme proto vládu ČR, ale zejména i EU a NATO, k mírovému řešení konfliktu na Ukrajině.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama