Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2015 8:40:53

Zdechovský: Po skončení politické kariéry chci učit v norské školce

Zdechovský: Po skončení politické kariéry chci učit v norské školce

Brusel/Praha – Europoslanec Tomáš Zdechovský se rozhodl, že po skončení své politické kariéry bude učit v norské mateřské škole. Podle jeho slov ho k tomu vedly velmi dobré důvody.

Podle jeho slov ho k tomu vedly velmi dobré důvody. Impulzy, které ho přiměly k tomuto rozhodnutí, byly dle něho celkem dva.

„Svoji roli samozřejmě sehrál už tolikrát propíraný případ Evy Michalákové. Za vznikem tohoto bezpráví stála právě nekvalitní učitelka v norské školce. Proto chci osobně přispět k nápravě věcí tzv. zevnitř právě svoji malou rolí učitele v tamních školkách, který napraví špatou reputaci tamních školek. Ke stejnému kroku bych chtěl inspirovat i další muže, zejména kolegy v politice a zároveň ukázat, že i muž dokáže tuto práci dělat opravdu dobře,“ vysvětluje europoslanec Zdechovský jeden z důvodů svého rozhodnutí.

Práci politika vymění za práci s dětmi

Europoslanec se domnívá, že kdyby měl v životě dělat něco jiného než krizového manažera, byla by to právě práce ve školce. „Nadchl jsem se pro ni při nedávné návštěvě mateřinky v Hořicích. Vyprávěl jsem tam dětem před spaním pohádku o klokáncích a uspal jako první europoslanec nejen všech dvacet dětí, ale i jejich učitelky.“

Kvůli svému záměru začal europoslanec Tomáš Zdechovský pravidelné chodit na lekce norštiny. Zatím plynně hovoří anglicky, německy a italsky a česky.  V poslední době se intenzivně věnoval také zlepšení svých jazykových schopností ve francouzštině a španělštině. Ovládnutí norštiny bere jako obrovskou výzvou, protože je podle něj nejtěžším jazykem, který se kdy učil. Největší problém má europoslanec s výrazy typu „spravedlnost“ a „právo“.

Videa europoslance Zdechovského ze školky:
https://www.youtube.com/watch?v=hj6iUP9neCE
https://www.youtube.com/watch?v=gLo3Q1I99FI 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama