Pavel Marek

  • ANO 2011
  • Hradec Králové
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2015 10:16:03

Dáváme věci do pořádku - Radnice

Dáváme věci do pořádku - Radnice

V tomto měsíci jsem provedl kompletní kontrolu výběrových řízení a smluv od roku 1999, tj. za 16 let, týkající zpravodaje Radnice – informačního zpravodaje města Hradec Králové, který je občanům města zdarma doručován do jejich schránek.

                Zjistil jsem rozpory mezi zadávacími podmínkami výběrových řízení a následně uzavíraných smluv, které mohly a zřejmě i znamenaly ne zcela rovné postavení uchazečů o tuto zakázku. Samozřejmě tím mohla být ovlivněna i nabízená cena jednotlivými uchazeči.

Poslední takové výběrové řízení bylo uskutečněno v roce 2004, tj. před 11 lety.

S uvedenými závěry jsem seznámil nejen Redakční radu Radnice, ale zejména pana primátora Zdeňka Finka. Shodli jsme se, že je třeba vzniklé nedostatky napravit a uvést do pořádku. Za pochopení problému panu primátorovi děkuji a jsem připraven na nápravě tohoto problému nadále spolupracovat i se svými kolegy.

Jediným možným řešením, a na tom jsme se shodli i s panem primátorem, je připravit nové transparentní výběrové řízení s přesně definovanými odpovídajícími podmínkami a uzavřít pak smlouvy podle tohoto řízení.

Přípravnou dobu k novému výběrového řízení je možné též využít v redakční řadě, radě města či zastupitelských klubech k diskuzi nakolik současná podoba informačního zpravodaje vyhovuje potřebám města, co se týče rozsahu či provedení.

Pavel Marek

Zastupitel města Hradec Králové

Člen zastupitelského klubu ANO

Předseda kontrolního výboru města Hradec Králové

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama