Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2015 10:04:57

Zdechovský: Kuks by měl být zapsán na seznam UNESCO

Zdechovský: Kuks by měl být zapsán na seznam UNESCO

Brusel – Europoslanec Tomáš Zdechovský chce usilovat o zařazení Kuksu na seznam památek UNESCO. Podle europoslance je stavba natolik unikátní a výjimečná i ve spojení s Braunovým betlémem, že se dá rozhodně hovořit o díle světového významu.

V současné době Královéhradecký kraj žádnou památku na seznamu UNESCO nemá, ačkoli indikativní seznam České republiky již obsahuje Český ráj a Braunův betlém.

„Kuks je natolik výjimečnou stavbou a jednou z nejdůležitějších a nejkrásnějších památek Královéhradeckého kraje, která by rozhodně neměla na seznamu památek UNESCO chybět,“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský s tím, že chce o samotném zařazení hovořit při nejbližším setkáním s hejtmanem kraje.

             „Z mé pozice poslance Evropského parlamentu uvítám a plně podpořím veškeré aktivity vedoucí k zápisu Kuksu na seznam UNESCO a to ať už v Čechách nebo v Bruselu, kde má UNESCO jednu ze svých 4 poboček v Evropě,“ vysvětlil Tomáš Zdechovský.

UNESCO slaví letos 70. výročí

UNESCO slaví tento rok 70. výročí od svého založení, a proto bude celý rok ve znamení oslav a doprovodných akcí. UNESCO vzniklo 4. listopadu 1945 v poválečné éře k rozvoji intelektuální a morální solidarity lidstva a mezi 20 zakládajících států patřilo i Československo. Česká republika má v současné době 12 památek a 4 nehmotná dědictví, které jsou zapsány na seznam UNESCO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama