Ing. Tomáš Pajonk

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2015 10:27:03

V Evropě vznikl nový stát Liberland!

V Evropě vznikl nový stát Liberland!

Vznikl nový stát Liberland. Přejme jeho prezidentovi úspěšnou a spravedlivou vládu.

Je vůbec něco takového ještě možné? Ano, je. A není to žert.

Na světě existují drobná území, která jsou označována jako Terra nullius. Patří mezi ně i malý kousek země mezi Chorvatskem a Srbskem. Právě tento kus země včera zabral český občan Vít Jedlička. Zapíchl do něj vlajku nového státu – Liberlandu. Dnes jsem tedy zavolal prezidentovi nového státu. Vlastně jsem poprvé volal prezidentovi státu.

Jak bude vypadat státní zřízení? Jaký má plán? Mám odpověď: „Začínáme stát s ústavou, která je prázdným listem papíru. Zatím ji nehodláme příliš plnit. Na území máme trvalou strukturu a osídlení. Doufáme, že nás nikdo jen tak neobsadí.“

Držím Liberlanďanům palce. Třeba se jim podaří ukázat, jak na to. Zakládat na zelené louce nový stát není jednoduché. Ale pro podporu myšlenek svobody může právě toto být velkým krokem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama